Vissza

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 200g csirkemell
  • 3 fokhagymagerezd
  • 2 póréhagyma
  • 3 paradicsom
  • 200g csiperkegomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 csipet só
  • 2 babérlevél
  • 1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 citrom
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

  1. Vágd ujjnyi csíkokra a csirkemellet, sózd meg, és tedd be egy tálban a hűtőbe!
  2. Tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra a póréhagymát! Hámozd meg, és vékonyan szeleteld fel a fokhagymagerezdeket! Mosd meg, és vágd szeletekre a csiperkegombát. Vágd nyolc gerezdre a paradicsomokat. Hámozd meg, és vágd karikákra a répákat!
  3. Tedd fel melegedni az olajat egy nagy serpenyőben, add hozzá a póréhagymát, a répát, a fokhagymát, és hagyd főni alacsony lángon 10 percig, időnként megkevergetve (egy nagy fakanál tökéletes lesz ehhez)!
  4. Aztán add hozzá a paradicsomot, a gombát, a csirkehúst, a babérlevelet, a sót, ízlés szerint borsot és a piros paprikát! Öntsd bele az 1 liter vizet! Ízesítsd a varázsfőzetedet citromhéjjal (tartsd meg a citromot a leve miatt), elég ha közvetlenül a serpenyő fölé tartva reszeled bele a héjat egy reszelővel! Hagyd 15 percig főni közepes lángon!
  5. Add hozzá a citrom levét és az apróra vágott petrezselymet! Ezt a nagyon finom főzetet természetesen egy üstben tálald! Üst híján használhatsz tálkákat!

 

Tippek:

Ha a csirkemell helyett rákokat használsz, a főzeted igazán különleges lesz!

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]