Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
- 200g csirkemell
- 3 fokhagymagerezd
- 2 póréhagyma
- 3 paradicsom
- 200g csiperkegomba
- 1 sárgarépa
- 1 csipet só
- 2 babérlevél
- 1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 citrom
- 1 liter víz
- 1 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
- Vágd ujjnyi csíkokra a csirkemellet, sózd meg, és tedd be egy tálban a hűtőbe!
- Tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra a póréhagymát! Hámozd meg, és vékonyan szeleteld fel a fokhagymagerezdeket! Mosd meg, és vágd szeletekre a csiperkegombát. Vágd nyolc gerezdre a paradicsomokat. Hámozd meg, és vágd karikákra a répákat!
- Tedd fel melegedni az olajat egy nagy serpenyőben, add hozzá a póréhagymát, a répát, a fokhagymát, és hagyd főni alacsony lángon 10 percig, időnként megkevergetve (egy nagy fakanál tökéletes lesz ehhez)!
- Aztán add hozzá a paradicsomot, a gombát, a csirkehúst, a babérlevelet, a sót, ízlés szerint borsot és a piros paprikát! Öntsd bele az 1 liter vizet! Ízesítsd a varázsfőzetedet citromhéjjal (tartsd meg a citromot a leve miatt), elég ha közvetlenül a serpenyő fölé tartva reszeled bele a héjat egy reszelővel! Hagyd 15 percig főni közepes lángon!
- Add hozzá a citrom levét és az apróra vágott petrezselymet! Ezt a nagyon finom főzetet természetesen egy üstben tálald! Üst híján használhatsz tálkákat!
Tippek:
Ha a csirkemell helyett rákokat használsz, a főzeted igazán különleges lesz!
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK