Vissza

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 40 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 200g csirkemell
  • 3 fokhagymagerezd
  • 2 póréhagyma
  • 3 paradicsom
  • 200g csiperkegomba
  • 1 sárgarépa
  • 1 csipet só
  • 2 babérlevél
  • 1/2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 citrom
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

  1. Vágd ujjnyi csíkokra a csirkemellet, sózd meg, és tedd be egy tálban a hűtőbe!
  2. Tisztítsd meg, és vágd fel vékony karikákra a póréhagymát! Hámozd meg, és vékonyan szeleteld fel a fokhagymagerezdeket! Mosd meg, és vágd szeletekre a csiperkegombát. Vágd nyolc gerezdre a paradicsomokat. Hámozd meg, és vágd karikákra a répákat!
  3. Tedd fel melegedni az olajat egy nagy serpenyőben, add hozzá a póréhagymát, a répát, a fokhagymát, és hagyd főni alacsony lángon 10 percig, időnként megkevergetve (egy nagy fakanál tökéletes lesz ehhez)!
  4. Aztán add hozzá a paradicsomot, a gombát, a csirkehúst, a babérlevelet, a sót, ízlés szerint borsot és a piros paprikát! Öntsd bele az 1 liter vizet! Ízesítsd a varázsfőzetedet citromhéjjal (tartsd meg a citromot a leve miatt), elég ha közvetlenül a serpenyő fölé tartva reszeled bele a héjat egy reszelővel! Hagyd 15 percig főni közepes lángon!
  5. Add hozzá a citrom levét és az apróra vágott petrezselymet! Ezt a nagyon finom főzetet természetesen egy üstben tálald! Üst híján használhatsz tálkákat!

 

Tippek:

Ha a csirkemell helyett rákokat használsz, a főzeted igazán különleges lesz!

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Panna cotta friss eperrel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Dermedési idő: (1-2 óra)   Hozzávalók:  280 g 30%-os habtejszín 120 g 2,8%-os tej 3 db zselatinlap 1 rúd vanília 40 g kristálycukor 1 csipet finom só 15 g barnacukor 15 g liszt 15 g vaj 15 g mandulaliszt 100 g eper néhány levél menta   Elkészítés: A […]

Mézes sárgadinnye-krémleves

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 25 perc   Hozzávalók:  1,5 kg sárgadinnye 4 dl kókusztej 25-30 g friss gyömbér 1 db lime 50-60 g akácméz 1 csipet finom só 1 kis csokor menta   Elkészítés: A kókusztejet feltesszük melegedni, hogy a felszínén úszó összes kókuszzsír elolvadjon. A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, és egy karalábévájóval két tucat […]