Vissza

Sárkánytojás

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • tojás 
  • kis cékla 
  • vastag póréhagyma 
  • 125 ml almaborecet 
  • teáskanál cukor 
  • teáskanál olívaolaj
  • só, bors 

 

Elkészítés:

  1. Vágd le a póréhagyma gyökerét, és fejtsd le a külső zöld leveleket, majd hosszában vágd őket ketté, és mosd meg (elég, ha csak kicsit kézzel megdörzsölöd a leveleket folyóvíz alatt).
  2. Tedd a póréleveleket forrásban lévő sós vízbe, és körülbelül 10 percig szintén forrásban lévő vízben főzd meg a tojásokat. Hagyd a póréleveleket 10 percig főni, majd vedd ki a vízből és csöpögtesd le.
  3. Hámozd meg a céklát, és vágd fel vékony szeletekre, majd tedd egy lábasba az almaborecettel, a cukorral és egy csipet sóval, aztán öntsd fel 2,5 dl vízzel. Kis lángon, forrásban lévő vízben főzd puhára. Óvatosan törd meg a főtt tojások héját, de csak annyira, hogy kissé megrepedjenek. A tojások megszínezéséhez tedd a megrepesztett héjú tojásokat a cékla főzőlevébe úgy, hogy a lé ellepje azokat. Vedd le a forró céklalevet a tűzről, és hagyd a tojásokat a céklalében kihűlni!
  4. A tálaláshoz vedd le a tojások héját. A főtt pórélevelekből körbetekerve készíts 4 kis fészket! Ültess minden fészek közepébe egy-egy tojást, és tegyél a fészkek közé céklaszeleteket. Locsold meg az olívaolaj, a só és a bors összekeverésével készült öntettel.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]