Vissza

Színes mini zöldségfazék

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: Nem igényel sütést és főzést
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 12 koktélparadicsom vagy kisméretű paradicsom 
  • uborka 
  • szál zöldhagyma  
  • szél menta 
  • 1 citrom 
  • szelet kenyér 
  • evőkanál olívaolaj 
  • só, bors 

 

Elkészítés:

  1. Mosd meg, és vágd darabokra az uborkát és a hagymát. Turmixold össze a mentalevelet a citrommal, a kenyérrel, az olívaolajjal, a sóval és a borssal. Az elkészített turmixot tedd hűtőbe.
  2. Vágd le a paradicsom tetejét, és kiskanállal óvatosan szedd ki a magos belsejét. Töltsd meg a paradicsomokat az uborkás turmixal, és azonnal tálalhatod a kis zöldségfazekakat.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók a tésztához: 180 g tej 3 db tojás 20+40 g kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 20 g búzadara 90 g finomliszt   A sütéshez: 18 g napraforgóolaj 36 g vaj   A tálaláshoz: 4-6 db sárgabarack 15 g porcukor 120 g sárgabaracklekvár […]