Vissza

Színes mini zöldségfazék

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: Nem igényel sütést és főzést
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 12 koktélparadicsom vagy kisméretű paradicsom 
  • uborka 
  • szál zöldhagyma  
  • szél menta 
  • 1 citrom 
  • szelet kenyér 
  • evőkanál olívaolaj 
  • só, bors 

 

Elkészítés:

  1. Vágd le a póréhagyma gyökerét, és fejtsd le a külső zöld leveleket, majd hosszában vágd őket ketté, és mosd meg (elég, ha csak kicsit kézzel megdörzsölöd a leveleket folyóvíz alatt).
  2. Tedd a póréleveleket forrásban lévő sós vízbe, és körülbelül 10 percig szintén forrásban lévő vízben főzd meg a tojásokat. Hagyd a póréleveleket 10 percig főni, majd vedd ki a vízből és csöpögtesd le.
  3. Hámozd meg a céklát, és vágd fel vékony szeletekre, majd tedd egy lábasba az almaborecettel, a cukorral és egy csipet sóval, aztán öntsd fel 2,5 dl vízzel. Kis lángon, forrásban lévő vízben főzd puhára. Óvatosan törd meg a főtt tojások héját, de csak annyira, hogy kissé megrepedjenek. A tojások megszínezéséhez tedd a megrepesztett héjú tojásokat a cékla főzőlevébe úgy, hogy a lé ellepje azokat. Vedd le a forró céklalevet a tűzről, és hagyd a tojásokat a céklalében kihűlni!
  4. A tálaláshoz vedd le a tojások héját. A főtt pórélevelekből körbetekerve készíts 4 kis fészket! Ültess minden fészek közepébe egy-egy tojást, és tegyél a fészkek közé céklaszeleteket. Locsold meg az olívaolaj, a só és a bors összekeverésével készült öntettel.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

 

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]