Vissza

Joghurt-meggy-granola jégkrém reggelire

Mennyiség: 1 adag

 

Hozzávalók: 

  • 5-6 szem meggy kimagozva
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1,5 dl sűrű görög joghurt
  • 1,5 teáskanál méz
  • 1 evőkanál granola

 

Elkészítés:

  1. A meggyet összeforgatjuk a cukorral, és egy kis lábasban addig főzzük, amíg a cukor megolvad, a meggy pedig kicsit összeesik.
  2. A méz felét összekeverjük a granolával, a másik felét a joghurttal.
  3. Megtöltjük a jégkrémformákat: alulra egy kevés mézes joghurtot teszünk, aztán a granolát és a meggyet. Végül megint a mézes joghurt következik. Beleszúrunk egy pálcikát és legalább 2 órát fagyasztjuk.

 

Source/Copy right: Havas Dóra

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]