Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: 20 perc
Mennyiség: 1 személyre
Hozzávalók:
- 4 db puha őszibarack + 1 db a díszítéshez
- 100 g sovány túró
- 150 g natúr joghurt
- 1 evőkanál méz
- 6-8 szem korpás keksz
- mandulaforgács a tetejére
Elkészítés:
- A négy darab őszibarackot kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. Egy kevés vízzel együtt egy lábasba helyezzük a darabokat, és egy kis ideig hőkezeljük. Ez lesz a barackos réteg a pohárkrémünkben.
- Ezalatt a túrót és a joghurtot jól összekeverjük, ha nagyon rögös a túró, villával átnyomkodhatjuk, majd hozzáadjuk a mézet is. A kekszeket egy zacskóba tesszük, és széttördeljük.
- Ha mindennel készen vagyunk, már csak rétegeznünk kell: először a joghurtos túrót, majd a kekszmorzsát, és végül a barackvelőt helyezzük a pohárba.
- Desszertünket mandulaforgáccsal és egy gerezdekre vágott őszibarackkal díszítjük
Készítette: Fülöp Lili, dietetikus