Vissza

Őszibarack pohárkrém

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: 20 perc
Mennyiség: 1 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 4 db puha őszibarack + 1 db a díszítéshez
  • 100 g sovány túró
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 6-8 szem korpás keksz
  • mandulaforgács a tetejére

 

Elkészítés:

  1. A négy darab őszibarackot kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. Egy kevés vízzel együtt egy lábasba helyezzük a darabokat, és egy kis ideig hőkezeljük. Ez lesz a barackos réteg a pohárkrémünkben.
  2. Ezalatt a túrót és a joghurtot jól összekeverjük, ha nagyon rögös a túró, villával átnyomkodhatjuk, majd hozzáadjuk a mézet is. A kekszeket egy zacskóba tesszük, és széttördeljük.
  3. Ha mindennel készen vagyunk, már csak rétegeznünk kell: először a joghurtos túrót, majd a kekszmorzsát, és végül a barackvelőt helyezzük a pohárba.
  4. Desszertünket mandulaforgáccsal és egy gerezdekre vágott őszibarackkal díszítjük

 

Készítette: Fülöp Lili, dietetikus

Sárgadinnyés smoothie tál

Elkészítési idő: 10 – 20 perc Főzési idő: nem igényel főzést Mennyiség: 2 személyre   Hozzávalók:  1 sárgadinnye 125 g piros bogyós gyümölcsök (málna, ribiszke, áfonya….) 200 g fromage blanc (ez átmenet a tejszín és a tejföl között, a natúr joghurthoz és a mascarponéhoz hasonlít állagra, de nem annyira édes, inkább semleges ízű. Itt helyettesítésben […]

Savanyított sárgarépa

Hozzávalók:  sárgarépa fűszerek só víz   Elkészítés: Először a felöntőlevet készítjük el. Felforraljuk a vizet, majd, amikor szobahőmérsékletűre hűl vissza, hozzáadunk literenként 1 csapott evőkanál (kb. 20 g) sót. A sárgarépákat megmossuk, meghámozzuk és vékonyabb, hosszúkás szeletekre vágjuk. Vigyázat ne daraboljuk nagyon apróra, mert akkor a tejsavbaktériumok miatt savanyúságunk könnyen túlérhet, idő előtt megpuhulhat. A […]