Vissza

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre
Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

Hozzávalók: 

  • 20 g fehér balzsamecet krém
  • 25 g olívaolaj
  • 1 g finom só
  • 80 g mini mozzarella
  • 30 g darabolt mandula
  • 120 g sárgabarack
  • 8 g olívaolaj
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 fej szívsaláta
  • 2 g Maldon só

 

Elkészítés:

A fehér balzsamecet krémből, az olajból és kevés sóból készítsünk öntetet. Az összes alapanyagot tegyük egy műanyag szószos flakonba vagy egy jól zárható üvegbe, és határozott mozdulatokkal rázzuk össze. Ha többet készítünk, mint amire szükségünk van, nyugodtan tegyük a hűtőbe, akár egy hétig is eláll.

A mozzarellákat vágjuk ketté, és locsoljuk meg a salátaöntetünkkel, amit használat előtt alaposan felrázunk. A mandulát szórjuk egy tepsibe, és 170 °C-ra előmelegített sütőben pirítsuk 5-6 percig, amíg enyhén megbarnul.

A megmosott barackokat kimagozzuk, majd negyed cikkekre vágjuk. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

A megmosott, lecsöpögtetett salátaleveleket tépjük apróbb darabokra, majd ízesítsük a megmaradt öntettel és a Maldon sóval. Tálaláskor halmozunk egy adag salátát a tányér közepére, szétszórva rátesszük a sajt- és barackdarabokat, végül megszórjuk a pirított mandulával. A sajt alatt megmaradt öntetet a végén nyugodtan öntsük a kész salátára.

 

Recept: Bernáth József

 

Videó a recept elkészítéséhez:

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]