Vissza

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre
Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

Hozzávalók: 

  • 20 g fehér balzsamecet krém
  • 25 g olívaolaj
  • 1 g finom só
  • 80 g mini mozzarella
  • 30 g darabolt mandula
  • 120 g sárgabarack
  • 8 g olívaolaj
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 2 fej szívsaláta
  • 2 g Maldon só

 

Elkészítés:

A fehér balzsamecet krémből, az olajból és kevés sóból készítsünk öntetet. Az összes alapanyagot tegyük egy műanyag szószos flakonba vagy egy jól zárható üvegbe, és határozott mozdulatokkal rázzuk össze. Ha többet készítünk, mint amire szükségünk van, nyugodtan tegyük a hűtőbe, akár egy hétig is eláll.

A mozzarellákat vágjuk ketté, és locsoljuk meg a salátaöntetünkkel, amit használat előtt alaposan felrázunk. A mandulát szórjuk egy tepsibe, és 170 °C-ra előmelegített sütőben pirítsuk 5-6 percig, amíg enyhén megbarnul.

A megmosott barackokat kimagozzuk, majd negyed cikkekre vágjuk. Felforrósított serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

A megmosott, lecsöpögtetett salátaleveleket tépjük apróbb darabokra, majd ízesítsük a megmaradt öntettel és a Maldon sóval. Tálaláskor halmozunk egy adag salátát a tányér közepére, szétszórva rátesszük a sajt- és barackdarabokat, végül megszórjuk a pirított mandulával. A sajt alatt megmaradt öntetet a végén nyugodtan öntsük a kész salátára.

 

Recept: Bernáth József

Panna cotta friss eperrel

Hozzávalók 2 főre Elkészítési idő: 35 perc Dermedési idő: (1-2 óra)   Hozzávalók:  280 g 30%-os habtejszín 120 g 2,8%-os tej 3 db zselatinlap 1 rúd vanília 40 g kristálycukor 1 csipet finom só 15 g barnacukor 15 g liszt 15 g vaj 15 g mandulaliszt 100 g eper néhány levél menta   Elkészítés: A […]