AZ ÉVSZAK:
Egész évben
A TERMESZTÉS:
A laskagomba kiemelt termesztőkörzetei között szerepel Kecskemét és környéke, a Duna-Tisza köze, Budapest és környéke, valamint Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye.
A JELLEMZŐK:
A laskagomba emészthetősége kedvező, mert sejtfalának kitintartalma alacsonyabb, több nélkülözhetetlen (esszenciális) aminosavat tartalmaz. Zsír- és szénhidráttartalma alacsony, ezért a többi ehető gombához hasonlóan kalóriaszegény. Kiemelhető kálium-, magnézium- és foszfortartalma, a nyomelemek közül pedig a cink-, alumínium-, bór- és réztartalma, illetve szelént is tartalmaz.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Nézzük meg a szedés és a felhasználhatóság idejét. Kimérős gombánál kerüljük a túl száraz, esetleg nyálkás érzetű gombákat.
HOGYAN TEGYÜK EL:
Gombát száraz, sötét és hűvös helyen kell tárolni, A csomagolását illetően figyelni kell arra, hogy ne műanyagban tartsuk, hiszen fontos, hogy szellőzni tudjon. Hűtőszekrényben legfeljebb pár napig érdemes tartani, közvetlenül az elkészítés előtt mossuk csak meg.
RECEPTAJÁNLÓ: