Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Savanyított sárgarépa

Hozzávalók:  sárgarépa fűszerek só víz   Elkészítés: Először a felöntőlevet készítjük el. Felforraljuk a vizet, majd, amikor szobahőmérsékletűre hűl vissza, hozzáadunk literenként 1 csapott evőkanál (kb. 20 g) sót. A sárgarépákat megmossuk, meghámozzuk és vékonyabb, hosszúkás szeletekre vágjuk. Vigyázat ne daraboljuk nagyon apróra, mert akkor a tejsavbaktériumok miatt savanyúságunk könnyen túlérhet, idő előtt megpuhulhat. A […]

Aszalt paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók:  1 padlizsán (kb. 25-30 dkg) 1 evőkanál olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 5 dkg aszalt paradicsom bazsalikom, só, bors ízlés szerint   Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, négybe vágjuk, és 180 °C fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Ha kihűlt, a héját lehámozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük az olajat, a fűszereket és […]

Karfioltorta

Mennyiség: 1 torta   Hozzávalók:  1 fej nagyobb karfiol (kb. 500-600 g) 4 tojás 15 dkg erdei sonka (elhagyható) 1 fej vöröshagyma 10 dkg zabpehely olaj és liszt a formához só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint   Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összeturmixoljuk. Az […]

Rakott kelkáposzta bulgurral

Mennyiség: 6 adag (1 tepsi)   Hozzávalók:  1 közepes fej kelkáposzta 80 dkg sovány darálthús 30 dkg bulgur (szárazon) 1 fej vöröshagyma 1-2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olaj só, bors, majoránna, pirospaprika ízlés szerint 20 dkg tejföl (12%) 15 dkg natúr joghurt   Elkészítés: A nyers kelkáposztát leveleire szedjük és sós vízben 10-15 percig főzzük. […]

Kacsamell fűszeres szilvamártással

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 2 személyre   Hozzávalók:  2 pecsenye kacsamell ½ teáskanál só ½ teáskanál bors 1 ág rozmaring 50 dkg ringlószilva 5 dl könnyű száraz vörösbor 2 evőkanál barna cukor 1 kg parázsburgonya só 1 ág rozmaring   Elkészítés: A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk, és a cukorral […]

Fűszeres szilvaszósz fagyihoz

Mennyiség: kb. 5 dl   Hozzávalók:  1 kg ringlószilva 1 dl frissen facsart narancslé 2 evőkanál méz 1 teáskanál balzsamecet 1 rúd fahéj   Elkészítés: A szilvákat kettévágjuk, kimagozzuk és egy akkora hőálló edénybe tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Meglocsoljuk narancslével, mézzel és egy kevés balzsamecettel. Mellé dobunk egy rúd fahéjat és 200 °C fokra előmelegített […]