Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Zöldséges kölessaláta

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  20 dkg köles (szárazon) 8-10 paradicsom ½ csokor petrezselyem 4 kápia paprika 2 citrom leve 4 fej vöröshagyma vagy újhagyma só, bors ízlés szerint 4 evőkanál tökmag- vagy lenmagolaj   Elkészítés: A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben készre főzzük, úgy mintha rizst készítenénk. Eközben a paradicsomot, a petrezselymet, a paprikát […]

Meggyes pite frangipán krémmel

Hozzávalók:  Omlós tészta: 15 dkg liszt 12 dkg hideg vaj 1 csipet só 5 evőkanál hideg víz   Töltelék: 15 dkg mandula 7 dkg cukor 5 evőkanál puha vaj 1 tojás 1 teáskanál keserű mandulakivonat (nem aroma!) 1 teáskanál rum 1 citrom reszelt héja 20 dkg magozott meggy   Elkészítés: A tésztához a vajat apró […]

Joghurt-meggy-granola jégkrém reggelire

Mennyiség: 1 adag   Hozzávalók:  5-6 szem meggy kimagozva 1 teáskanál barna cukor 1,5 dl sűrű görög joghurt 1,5 teáskanál méz 1 evőkanál granola   Elkészítés: A meggyet összeforgatjuk a cukorral, és egy kis lábasban addig főzzük, amíg a cukor megolvad, a meggy pedig kicsit összeesik. A méz felét összekeverjük a granolával, a másik felét […]

Serpenyős spárga sonkával és kecskesajttal pirítóson

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  8 szelet kovászos kenyér 5 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma 50 dkg zöld spárga 15 dkg lágy kecskesajt 1 evőkanál friss kakukkfű 8 szelet feketeerdei sonka   Elkészítés: Négy vastagabb spárgából zöldséghámozóval szalagokat vágunk. Ezeket felhasználásig hideg vízbe tesszük. A kecskesajtot villával áttörjük és összekeverjük a kakukkfűvel. Két evőkanál vajat […]

Spárga, zöldborsó saláta 6 perces tojással

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  25 dkg zöldborsó 50 dkg zöld spárga 1 bio citrom 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss menta 4 tojás 5 dkg mandula só, bors kb. 1.1 dl extra szűz olíva olaj   Elkészítés: Egy közepes lábasban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beledobjuk a borsót, a megtisztított spárgát, és 4 percig főzzük. […]

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!