Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Gurisatti Gréta kedvenc karácsonyi receptje

Téli diós sült alma desszert Hozzávalók 4 főre: 4 db alma 8 szem dió méz fahéj   Elkészítés: Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd a tepsiben elhelyezzük őket. A mézet összekeverjük a fahéjjal és meglocsoljuk vele az almákat. A diókat belehelyezzük az almák közepébe. Légkeveréssel 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük.

Grillezett sárgarépa

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: kb. 15 perc   Hozzávalók: 8 közepes db sárgarépa 1 gerezd fokhagyma 1 kk kakukkfű 1/2 kk pirospaprika 1/2 kk kurkuma vagy curry 3 ek olivaolaj só, bors ízlés szerint   Elkészítés Az alaposan megmosott sárgarépákat megpucoljuk, majd félbevágjuk. Egy tepsibe tesszük őket, ráöntjük az olajban elkevert fűszereket, és alaposan […]

Sárgadinnyés smoothie tál

Előkészítési idő: 10 – 20 perc Főzési idő: nem igényel főzést Mennyiség: 2 személyre   Hozzávalók:  1 sárgadinnye 125 g piros bogyós gyümölcsök (málna, ribiszke, áfonya….) 200 g fromage blanc (ez átmenet a tejszín és a tejföl között, a natúr joghurthoz és a mascarponéhoz hasonlít állagra, de nem annyira édes, inkább semleges ízű. Itt helyettesítésben […]

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]

Őszibarack pohárkrém

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: 20 perc Mennyiség: 1 személyre   Hozzávalók:  4 db puha őszibarack + 1 db a díszítéshez 100 g sovány túró 150 g natúr joghurt 1 evőkanál méz 6-8 szem korpás keksz mandulaforgács a tetejére   Elkészítés: A négy darab őszibarackot kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. Egy kevés vízzel együtt […]