Cékla

 

AZ ÉVSZAK:
Ősz, tél

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon leggyakrabban káposztafélékkel és gyökérzöldségekkel együtt termesztik, kb.  230 hektáron.

 

A JELLEMZŐK:

Többféle alakban és színben ismert: gömbölyű és hengeres, a megszokott bíbor színen kívül van fehér és sárga fajtája is. Legkedveltebb a bíborvörös gömbölyű, amelynek húsa nagyon édes. Igen sokrétű zöldség, hiszen elkészíthetjük főzve és sütve, de fogyaszthatjuk akár nyersen is. Zöldségléként is találkozhatunk vele a boltok polcain, valamint ehetjük savanyúságként is.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A nyers cékla körülbelül 5 napig áll el a hűtőben jól zárható dobozban vagy papírzacskóban.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Szeleteld fel a céklát karikára, majd különböző formájú (csillag, hold stb.) süteményszaggató segítségével vágd fel, és szórd meg darált mogyoróval!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!