AZ ÉVSZAK:
Tavasz, nyár
A TERMESZTÉS:
Magyarországon mintegy 2 857 hektáron folyik a cseresznyetermesztés, kb. 10 000 tonna éves terméssel. Jelentős termőterületeink: Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megye, valamint Pest megye déli része.
A JELLEMZŐK:
A nyár egyik legkedveltebb piros-bordó színű húsos, kerek, édes, lédús gyümölcse. Kifejezetten sok A-vitamint tartalmaz, de nem elhanyagolgató B1-, B2-, B6-vitamin tartalma sem. Továbbá ásványianyag-forrásként sem utolsó (folsav-, pantoténsav-, niacin-, biotin- és riboflavin-tartalommal).
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat válasszunk, amelynek szép zöld a szára, valamint fényes, húsos, színes és sértetlen a gyümölcse.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A cseresznye szobahőmérsékleten 3 napig áll el, de jól zárható dobozban hidegen akár 5 napig is. Magozottan le is fagyasztható.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Mártsd a cseresznyét olvasztott csokoládéba!