Kínai kel

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, ősz

 

A TERMESZTÉS:

31 hektáron termesztik hazánkban, legfőképp Csongrád-Csanád megyében.

 

A JELLEMZŐK:

A kínai kelnek magas az A-vitamin és C-vitamin tartalma, ásványi anyagok közül kiemelkedő a kálium-, kalcium-, foszfor- és vastartalma. Könnyű az emészthetősége, magas a folsav- és a bétakarotin-tartalma.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Jól eltartható zöldségféle, fóliában a hűtőszekrény zöldségtároló részében több hétig is eláll.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Frissen, rakottan sokoldalúan felhasználható. Próbáljuk ki a sütőben sült kelt! Vágjuk négyfelé, szórjuk meg sóval, kenegessük meg fűszeres olajjal.

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Rakott kelkáposzta bulgurral