AZ ÉVSZAK:
Ősz és tél, de egész évben beszerezhető.
A TERMESZTÉS:
357 hektáron termesztenek mandulát hazánkban. Az ültetvények nagy része Veszprém megyében található, azon kívül Pest, Győr-Moson- Sopron és Baranya megyében.
A JELLEMZŐK:
Kalcium, magnézium és kálium található benne, valamint kiváló B- és E-vitamin forrás, ezek mellett nagy mennyiségű folsavat tartalmat. Nyomelemek közül a vas-, mangán-, cink tartalma kiemelendő.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A héjas mandulát hűvös és száraz helyen évekig tárolhatjuk. A hámozott mandulát jól záródó üvegben tároljuk, vagy le is fagyaszthatjuk.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Fogyaszthatjuk nyersen, pirítva, sósan vagy édesen. Az egész mandulát pirítsuk meg, merítsük olvasztott étcsokoládéba, forgassuk meg kókuszreszelékben. Remekül illik kásafélékhez is, feltétként.
RECEPTAJÁNLÓ:
Spárga, zöldborsó saláta 6 perces tojással
Meggyes pite frangipán krémmel