Őszibarack

 

AZ ÉVSZAK:

Nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Magyarország őszibarack termőterülete 2885 hektár,összesen mintegy 4785 tonnát termel hazánk.

 

A JELLEMZŐK:

Az őszibarack ismertetője a nektarinnal szemben, hogy a héja szőrös. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el.

Az őszibarack számos fontos mikrotápanyagot tartalmaz, beleértve a C-vitamint, az A-vitamint, a K-vitamint és a B-komplex vitaminokat, mint a tiamin, a niacin és a riboflavin. A gyümölcs 247 milligramm káliumot is tartalmaz, ami az ajánlott szükségletek 7% -a.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Érett, ép és illatos gyümölcsöt válasszunk!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Érdemes gyümölcsöstálban tárolni, a többi gyümölccsel együtt. Kiváló gyümölcssalátába, lekvárként, vagy csak magában falatozni.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Vágd ketté a barackot, majd szeleteld fel lapocskákra! Helyezd a szeletkéket körben egy tányérra, és helyezz a szeletkék közé egy fakanalat, hogy szélforgót ábrázoljon!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!