AZ ÉVSZAK:
Egész évben kapható
A TERMESZTÉS:
Hazánkban a zöldpaprika termésátlaga 49 tonna/hektár. 2021-ben Magyarországon több mint 2837 hektáron termesztenek paprikát, ennek felén fűszerpaprikát. Legjelentősebb Bács-Kiskun megyében a termesztése, ezen kívül Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében termesztik a legnagyobb felületen.
A JELLEMZŐK:
A paprika rendkívül gazdag C-vitaminban és A-vitaminban, napi C-vitamin szükségleted akár egy fél kápia paprikával fedezheted. Hasonlóan a paradicsomhoz, tartalmaz többféle bioflavont, és kálium is jelentős mértékben található benne.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Ép, egészséges, fényes és kemény húsú paprikát válasszunk, így tovább fogyasztható marad.
HOGYAN TEGYÜK EL:
Fogyasszuk frissen, vagy hűtőben pár napig eltárolhatjuk.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Számos felhasználási módja van, a klasszikus töltött paprika mellett próbáljuk ki a sült paprikakrémlevest.
RECEPTAJÁNLÓ: