Paprika

 

AZ ÉVSZAK:
Egész évben kapható

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban a zöldpaprika termésátlaga 49 tonna/hektár. 2021-ben Magyarországon több mint 2837 hektáron termesztenek paprikát, ennek felén fűszerpaprikát. Legjelentősebb Bács-Kiskun megyében a termesztése, ezen kívül Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében termesztik a legnagyobb felületen.

 

A JELLEMZŐK:

A paprika rendkívül gazdag C-vitaminban és A-vitaminban, napi C-vitamin szükségleted akár egy fél kápia paprikával fedezheted. Hasonlóan a paradicsomhoz, tartalmaz többféle bioflavont, és kálium is jelentős mértékben található benne.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Ép, egészséges, fényes és kemény húsú paprikát válasszunk, így tovább fogyasztható marad.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Fogyasszuk frissen, vagy hűtőben pár napig eltárolhatjuk.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Számos felhasználási módja van, a klasszikus töltött paprika mellett próbáljuk ki a sült paprikakrémlevest.

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Zöldséges kölessaláta

Zöldségnyárs grillezett sajttal