Szamóca

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz

 

A TERMESZTÉS:

Termőterülete hazánkban kb. 547 hektár, amiről évente közel 5 000 tonna szamócát szednek.

 

A JELLEMZŐK:

Édes, illatos, zamatos gyümölcs. Beltartalmi értékeit tekintve jelentős a C-vitamin tartalma, de található még benne A-, E-, K- és többféle B-vitamin is. Ásványi anyagai közül kiemelendő a kálium- és a vastartalma.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, ami fénylő, illatos, és egyöntetűen szép piros színű.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A szamóca 48 óráig tartható el hűtőszekrényben, mosatlanul, fóliával lezárt dobozkában.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Húzz fel két szamócát egy pálcára, és készíts belőle nyársat! Vagy próbáld ki szamócás receptjeink egyikét!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!