Uborka

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban közel 213 hektáron folyik berakó uborkatermesztés, kb. 34 000 kg/hektár termésátlaggal.

 

A JELLEMZŐK:

Az uborka vízben gazdag és ropogós. 95 százaléka víz, emiatt kiváló folyadékpótló zöldség. Beltartalmi értékeit tekintve pedig A-, C- és K-vitamin, valamit kalcium- és vasforrás.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Szép zöldet és keményet válasszunk!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Az uborka 1 hétig is eláll a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Az uborka 2/3-át karikázd fel, az utolsó harmadból pedig vágj hasábokra, majd helyezd őket egy tányérra úgy, hogy fa rajzolódjon ki belőlük!

 

RECEPTAJÁNLÓ

Színes mini zöldségfazék