AZ ÉVSZAK:
Tavasz, nyár, ősz
A TERMESZTÉS:
Hazánkban közel 213 hektáron folyik berakó uborkatermesztés, kb. 34 000 kg/hektár termésátlaggal.
A JELLEMZŐK:
Az uborka vízben gazdag és ropogós. 95 százaléka víz, emiatt kiváló folyadékpótló zöldség. Beltartalmi értékeit tekintve pedig A-, C- és K-vitamin, valamit kalcium- és vasforrás.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Szép zöldet és keményet válasszunk!
HOGYAN TEGYÜK EL:
Az uborka 1 hétig is eláll a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Az uborka 2/3-át karikázd fel, az utolsó harmadból pedig vágj hasábokra, majd helyezd őket egy tányérra úgy, hogy fa rajzolódjon ki belőlük!
RECEPTAJÁNLÓ