Uborka

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban közel 213 hektáron folyik berakó uborkatermesztés, kb. 34 000 kg/hektár termésátlaggal.

 

A JELLEMZŐK:

Az uborka vízben gazdag és ropogós. 95 százaléka víz, emiatt kiváló folyadékpótló zöldség. Beltartalmi értékeit tekintve pedig A-, C- és K-vitamin, valamit kalcium- és vasforrás.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Szép zöldet és keményet válasszunk!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Az uborka 1 hétig is eláll a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Az uborka 2/3-át karikázd fel, az utolsó harmadból pedig vágj hasábokra, majd helyezd őket egy tányérra úgy, hogy fa rajzolódjon ki belőlük!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!