Zöldbab

 

AZ ÉVSZAK:

Nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon nagyjából 1 000 hektáron folyik zöldbabtermesztés, közel 17 000 tonna mennyiségben.

 

A JELLEMZŐK:

Lehet sárga vagy zöldhüvelyű. Vitaminokban (A-, C-, B1-, B2-, B6- és K-vitamin), ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, vas, réz, mangán, foszfor, kálium, cink, króm) és fehérjében gazdag.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, amely vékony, a bab hosszú hüvelye legyen kemény, és meghajlításkor pattanva törjön.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A zöldbab 2-3 napnál tovább nem áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, viszont kiválóan fagyasztható.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Nyersen, zölden, párolva, olajban pirítva és grillezve is fogyasztható. A zöldhüvelyű zöldbabokat helyezd el a tányérra úgy, hogy karácsonyfát készíts belőle! Díszítsd fel rózsaborssal, mintha karácsonyfadíszek lennének rajta!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!