Zöldborsó

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban több mint 21 000 hektár a zöldborsó vetésterülete, amelyen 128 ezer tonnát termelünk.

 

A JELLEMZŐK:

A zöldborsó hüvelye kemény, ropogós, belül bársonyos. Szénhidrát- és fehérjetartalma magas. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint, valamint vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, amelyik ropogós, hüvelye lágy és fénylő, domború, kemény és lédús! Ha találunk cukorborsót, nem kell a pucolással bajlódni, hiszen ennek a héját is fogyasztjuk.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A héjában lévő zöldborsó 48 óráig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Kirántott halrudakból készíts „halakat” egy hal formájú süteményszaggatóval, és tégy mellé friss zöldborsókat, mintha levegőbuborékok lennének!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!