AZ ÉVSZAK:
Egész évben
A TERMESZTÉS:
A legnagyobb termesztő országok sorrendben Costa Rica (33,3 millió tonna), Fülöp- szigetek, Brazília.
A JELLEMZŐK:
Az antioxidánsokban gazdag gyümölcs A-, C-, B5- és B6-vitamint, béta-karotint, tiamint, folsavat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, rezet, káliumot és nátriumot is tartalmaz. A kalóriatartalma rendkívül alacsony, így még diéta során is bátran fogyaszthatjuk.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Szép sárga, illatos ananászt válasszunk. Ha még kissé zöldes, pár nap alatt beérik.
HOGYAN TEGYÜK EL:
Az érett ananászt pár napon belül fogyasszuk el, megpucolva pedig eltárolhatjuk a mélyhűtőben, kockára vágva.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Egy ananászkarikát húzzunk pálcára, mártsuk olvasztott csokoládéba.
Sorbet-nek is nagyon ízletes, ehhez az érett, megpucolt ananászkockákat fagyasszuk le, másnap turmixoljuk össze.