Ananász

 

AZ ÉVSZAK:

Egész évben

 

A TERMESZTÉS:

A legnagyobb termesztő országok sorrendben Costa Rica (33,3 millió tonna), Fülöp- szigetek, Brazília.

 

A JELLEMZŐK:

Az antioxidánsokban gazdag gyümölcs A-, C-, B5- és B6-vitamint, béta-karotint, tiamint, folsavat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, rezet, káliumot és nátriumot is tartalmaz. A kalóriatartalma rendkívül alacsony, így még diéta során is bátran fogyaszthatjuk. 

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Szép sárga, illatos ananászt válasszunk. Ha még kissé zöldes, pár nap alatt beérik.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Az érett ananászt pár napon belül fogyasszuk el, megpucolva pedig eltárolhatjuk a mélyhűtőben, kockára vágva.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Egy ananászkarikát húzzunk pálcára, mártsuk olvasztott csokoládéba.
Sorbet-nek is nagyon ízletes, ehhez az érett, megpucolt ananászkockákat fagyasszuk le, másnap turmixoljuk össze.