Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Mandulás körtetorta

Hozzávalók: 5 g vaj (a formát kikenni) 5 g finomliszt (a formát kilisztezni) 4-5 db körte (kb. 500 g) 35 g citromlé 20 g barnacukor 120 g vaj 110 g mandula 50 g finomliszt 8 g vaníliás cukor 1 g finom só 1 db narancs 100 g tojásfehérje 80 g barnacukor 2 db egész tojás […]

Céklás Waldorf saláta

Hozzávalók: 2 db normál cékla 20 g durva szemű só 2 db körte 20 g almaecet krém 25 g olívaolaj 60 g krémes gorgonzola sajt 1/2 fej jégsaláta 30 g dióbél 40 g majonéz   A normál céklákat a durva szemű sóval együtt alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt addig sütjük, […]

Sztroganov-sertés laskagombával

Hozzávalók 2 személyre: A nudlihoz: 230 g burgonya 3 g finom só a burgonya főzővízéhez 1 g finom só a tésztába 70 g finomliszt + 10 g finomliszt a nyújtáshoz 1 tojássárgája 15 g rétesliszt 3 g finom só a nudli főzővízéhez 50 g kacsatepertő   A Sztroganov-sertéshez: 350 g laskagomba 150 g csiperkegomba (opcionális) 10 […]

Szilvával párolt pulyka bulgurral

Hozzávalók:  600 g friss szilva 1 kis fej vöröshagyma 30-40 g méz 1 db friss chili 600 g paszternák 35 g olívaolaj 15 g finomliszt 200 g száraz vörösbor 4-5 szelet 150 grammos pulykamell szelet 2-3 g finom só ízlés szerint frissen őrölt bors 80 g édes vörös portói bor 1 kis csokor kakukkfű 100 […]

Kevert saláta grillezett sárgabarackkal, mozzarellával

Hozzávalók 2-4 főre Elkészítési idő: kb. 30 perc   Hozzávalók:  20 g fehér balzsamecet krém 25 g olívaolaj 1 g finom só 80 g mini mozzarella 30 g darabolt mandula 120 g sárgabarack 8 g olívaolaj frissen őrölt bors ízlés szerint 2 fej szívsaláta 2 g Maldon só   Elkészítés: A fehér balzsamecet krémből, az […]