Vissza

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kg kápiapaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • só ízlés szerint

 
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, amikor elkezdenek feketedni. Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni őket, majd óvatosan távolítsuk el a héjukat és a magházrészeket. Végül turmixoljuk egyneműre a fokhagymát és a paprika húsát petrezselyemmel, olajjal, majd ízesítsük sóval.

Az elkészült krém hűtőben 2-3 napig is eláll, de ha kifőzött üvegekbe rakjuk, forrón beletöltve, akkor hosszabb időre is eltehető.

 

Recept: Fülöp Lili

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]

Szamócás spárga saláta hollandi mártással

Hozzávalók 2 személyre: 250 g zöld spárga 100 g friss szamóca néhány levél friss saláta 6-8 g olívaolaj néhány levél friss turbolya Mártáshoz: 135 g olvasztott vaj (ebből használunk keveset a spárgákhoz is) 2 tojássárgája 2 g finom só 1 db citrom 30 g víz 3-4 g kristálycukor A megmosott salátaleveleket apróbbra tépkedjük és elosztjuk […]