Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kg kápiapaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, amikor elkezdenek feketedni. Miután kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni őket, majd óvatosan távolítsuk el a héjukat és a magházrészeket. Végül turmixoljuk egyneműre a fokhagymát és a paprika húsát petrezselyemmel, olajjal, majd ízesítsük sóval.
Az elkészült krém hűtőben 2-3 napig is eláll, de ha kifőzött üvegekbe rakjuk, forrón beletöltve, akkor hosszabb időre is eltehető.
Recept: Fülöp Lili