Keressük Magyarország

#ZöldségGyümölcsHősét!

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 30. 17 óra  

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Európai Friss Csapat program keresi Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét, aki érdekes, inspiráló történetével hozzájárul a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítéséhez. Példamutató, motiváló tevékenységével segít minél több embereknek megérteni, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás miért nélkülözhetetlen része az egészséges táplálkozásnak, és miért elengedhetetlen alapköve az egészség megőrzésének, a jó fizikai állapotnak.  

A #ZöldségGyümölcsHős címre közösségek – például egy osztály, egy óvoda, egy ovis csoport, egy egyesület vagy épp egy barátikör – jelölhetnek olyan magánembert, aki munkájával, hobbijával elkötelezetten tesz azért, hogy minél többen megismerkedjenek a zöldségek és a gyümölcsök pozitív hatásaival. Azért dolgozik hivatásszerűen vagy szabadidejében, hogy a 6-18 éves korosztály egyre több zöldséget, gyümölcsöt fogyasszon. Ideális jelölt lehet az olyan személy is, aki történetével a zöldség- és gyümölcsfogyasztást társadalmi-gazdasági szempontból, például a szegénységgel vagy a környezetvédelemmel összefüggésben ösztönzi.  

A pályázat beküldésének a határideje: 2021. szeptember 30. 17 óra  

A határidőre beérkező pályázatok közül a NAK és az Európai Friss Csapat program zsűrije választja ki a legjobbat, aki 2021-ben elnyeri a Magyarország #ZöldségGyümölcsHőse címet. A nyertes nemcsak elnyeri a Magyarország #ZöldségGyümölcsHőse címet, hanem a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara benevezi az ENSZ nemzetközi #FoodHero pályázatára is, ahol Magyarországot képviselheti, valamint történetével megjelenhet a Zöldségek és Gyümölcsök Nemzetközi Éve ünnepi eseményein és kommunikációjában. Emellett részt vehet az Európai Friss Csapat ez évi, hazai programjaiban is, valamint céljai eléréséhez 100 kg zöldséget és gyümölcsöt kap az őt jelölő közösséggel együtt. 

 

Eredményhirdetés: 2021. szeptember 30. 

A pályázatokat a zoldseggyumolcshos@havasmedia.com címre küldjétek, 2021. szeptember 30. 17 óráig!  

 

 A sikeres pályázat feltételei:

  • a pályázatot közösség, csoport nyújtja be (óvoda, óvodai csoport, iskola, iskolai osztály, közösségi kert közösségek, baráti körök, munkahelyek, egyesületek stb.)  
  • kitöltött Jelentkezési lap (Microsoft word vagy Adobe PD formátum)  
  • aláírt Jelölő– és Jelölti nyilatkozat 
  • történet a jelöltről, címmel együtt 350 szó / 2000 karakter (szóközzel) terjedelemben. A történetet egyes szám harmadik személyben, leíró jelleggel kell megfogalmazni, egyszerű, hétköznapi nyelven. Fontos, hogy mindenképpen tartalmazzon 2-3 idézetet magától a jelölttől: Miket szokott mondani? Hogyan ösztönzi a gyerekeket a zöldség- gyümölcs fogyasztásra? Melyek a gondolatai az egészséges táplálkozással kapcsolatban? A történetből mindenképpen derüljön ki, mi az, amiben a jelölt példaértékű. Ha vannak számszerűsíthető eredmények, akkor azokat is javasolt beleírni. A történet befejezéseként ki kell térni a jelölt jövőképére, reményeire, arra, hogyan látja magát és tevékenységét az elkövetkező 5-10 évben.  
  • 5-8 darab 300 dpi felbontású fotó, amelyekből maximum három portréfotó. A többi fénykép a jelölt mindennapi életét, zöldség- gyümölcsfogyasztást népszerűsítő tevékenységét ábrázolja, összefüggésben a leírt történettel. A fotókhoz fel kell tüntetni a fotós nevét, a kép készítésének idejét és a konkrét helyszínt is. A fotó mellett videót is lehet küldeni, ugyanezeket a feliratozási szabályokat figyelembe véve.  

A #ZöldségGyümölcsHős Nyereményjáték Szabályzatát itt találjátok! 

 

A #ZöldségGyümölcsHős pályázatról

 2021 az ENSZ döntése értelmében a Zöldségek és Gyümölcsök Nemzetközi Éve. Ehhez kapcsolódóan az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) életre hívta a #FoodHero kezdeményezést. Magyarországon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – edukációs programjával, az Európai Friss Csapattal együttműködésben – állt a kezdeményezés élére, hogy megtalálja a hazai #FoodHero-kat, vagy ahogyan itthon hivatalosan nevezik őket: #ZöldségGyümölcsHősöket.   

A #ZöldségGyümölcsHős projekt célja felhívni a figyelmet a friss zöldségek és a gyümölcsök alapvető szerepére a táplálkozásunkban az egészség megőrzése, valamint a fenntartható fejlődés szempontjából. A zöldségeknek és a gyümölcsöknek rengeteg jótékony egészségügyi hatása van: többek között támogatják az immunrendszer optimális működését, hozzájárulnak a nem fertőző betegségek általános megelőzéséhez, valamint alapvető elemei az egészséges táplálkozásnak is.  

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!