Sajtófelület

 

Ezen a felületen megtalálható minden információ a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség-és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő uniós programjáról, az Európai Friss Csapatról.  

A szövegek és a fotók felhasználása kizárólag az Európai Friss Csapat, mint forrás megjelölésével történhet! 

               

Minden információ az Európai Friss Csapat programról és a partnerek által Franciaországban és Magyarországon megvalósított eseményekről.

 

SAJTÓKAPCSOLAT

Fekete Zsanett
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
E-mail: fekete.zsanett@nak.hu

 

Sajtómegjelenések

 • Indul a hazai gyümölcsszezon – pénteken lesz a Zöldség- és Gyümölcsnap

  2022. június 16.

  Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Európai Friss Csapat program részeként június 17-ére a Zöldség- és Gyümölcsnapot. A cél változatlan, felhívni a figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztás jelentőségére egészségünk szempontjából, valamint a gyümölcsszezon beköszöntével népszerűsíteni a hazai agrárium szezonális termékeit.

 • Szuperzöld főzelék szezonális szuper zöldségekből

   

  2022. május 19.

  A zöldborsó és a zöldbab igazi tavaszi zöldségek, amelyeket többnyire főzelékként vagy levesként fogyasztunk. A főzelékek azonban egyre ritkábban kerülnek a családok asztalára. Számos oka lehet ennek, de az egyik leggyakoribb az a szülői vélekedés, hogy a gyerekek úgysem ennék meg…

 • A NAK ismét keresi Magyarország #ZöldségGyümölcsHősét!

  2022. április 29.

  A tavalyi nagy sikerre tekintettel a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Európai Friss Csapat program idén is meghirdeti a Zöldség- Gyümölcs Hős pályázatot, amelyre elektronikus úton, 2022. június 7-ig lehet jelentkezni.

 • Hosszú távú cél a napi 400 gramm zöldség és gyümölcs fogyasztása

  2022. március 31.

  A Klauzál téri vásárcsarnok egy főzőstúdiójában tartották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző programja, az Európai Friss Csapat évindító, főzéssel egybekötött sajtótájékoztatóját. Az eseményen Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Turcsán Tünde, a GFK üzletágigazgatója tartott beszédet, majd Bernáth József séffel közösen friss tavaszi zöldséges fogásokat készítettek és kóstoltak a résztvevők.

 • A Zala megyei Orosztony óvodájának vezetője érdemelte ki az első Zöldség-Gyümölcs Hős díjat

  2022. március 1.

  Győrffy Balázs, a NAK elnöke ma délelőtt átadta Horváth Erika orosztonyi óvodavezetőnek és ovisainak a tavaly első alkalommal meghirdetett #ZöldségGyümölcsHős pályázat fődíját. A 100 kilogramm zöldség és gyümölcs mellett vetőmagcsomaggal és kerti gyerekszerszámokkal lepte meg a kertészkedő óvodásokat, hogy tovább bővülhessen, szépülhessen az óvoda „csodakertje”.

 • Termelőtől a konyháig – gombatúra Fruttival és Veggivel

  2021. október 14.

  Az Európai Friss Csapat idén immár harmadik alkalommal látogatott el hazai termelőhöz, hogy népszerűsítse a zöldség- és gyümölcsfogyasztást, valamint a helyszínen bemutasson egy-egy ott termelt zöldséget, gyümölcsöt. Ezúttal Frutti és Veggi a gomba titkainak nyomába eredt, az egyik legnagyobb hazai gombatermelőnél.

 • Frutti és Veggi az őszibarack nyomában

  2021. augusztus 25.

  Az Európai Friss Csapat program második, főzőworkshoppal egybekötött sajtóeseményén Frutti és Veggi az őszibarack nyomába eredt az egyik legnagyobb hazai őszibarack-ültetvényen, Sóskúton, amely a „Budaörsi őszibarack” termőhelyén található.

 • Június 17-én ismét Zöldség- és Gyümölcsnap: indul a hazai gyümölcsszezon és a #Zöldség-GyümölcsHős pályázat!

  2021. június 16.

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Európai Friss Csapat program június 17-re idén is meghirdeti a hazai Zöldség- és Gyümölcsnapot, hogy felhívja a figyelmet a hazai termesztésű friss, szezonális gyümölcsökre és zöldségekre.

 • Spárgás kalandok az Európai Friss Csapattal

  2021. május 26.

  A spárgaültetvénytől egészen a konyhai elkészítésig követte a spárga útját Frutti és Veggi az Európai Friss Csapat első főzéssel egybekötött különleges sajtóworkshopján, amely rendkívüli helyszínen, az egyik legnagyobb hazai spárgatermelőnél zajlott.

 • Nemzetközi szinten is elindult az Európai Friss Csapat program Magyar – francia – belga összefogás a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növeléséért

  2021. május 20.

  Nemzetközi, online sajtótájékoztatón jelentették be a mai napon Párizsban, hogy három európai ország együttműködésében útjára indul az Európai Friss Csapat program, melynek fő célkitűzése a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése. A program az Európai Unió társfinanszírozásában valósul meg, 2021 és 2023 között, a korábbi Európai Friss Kalandok program folytatásaként.

 • Frutti és Veggi kalandjai Európai Friss Csapat néven folytatódnak

  Budapest, 2021. március 03.

  Idén újabb hároméves periódusát kezdi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) francia- belga szakmai szervezetekkel együttműködésben megvalósuló, zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő uniós kampánya. Frutti és Veggi kalandjai Európai Friss Csapat néven folytatódnak, hogy még többen fedezhessék fel a friss zöldségek és gyümölcsök ízének erejét.

 • Igazi őszi vitaminbombák: a sütőtök és a gomba

  2020. november 11.

  Az őszi-téli időszakban jobban oda kell figyelnünk egészségünkre, a betegségek megelőzésére. Különösen igaz ez most, a koronavírus-járvány idején, amikor az optimálisan működő, erős immunrendszer nem pusztán egészségünk megőrzésének, de a betegségek gyorsabb, enyhébb lefolyásának is alapja lehet. Az Európai Friss Kalandok program most megmutatja, hogy a sütőtökkel és a gombával is sokat tehetünk szervezetünk védekezőképességének növeléséhez.

 • Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe – egy jó program a hosszú hétvégére az egész családnak!

  2020. augusztus 18.

  Idén új helyszínre, a Balaton partjára költözik a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe! Augusztus 19. és 22. között Balatonfüreden, a Tagore sétányon várja a gyerekeket Frutti és Veggi, az Európai Friss Kalandok program két népszerű kabalafigurája.

 • Nyári finomságok Fruttival és Veggivel: folytatódik az Európai Friss Kalandok program

  2020. július 17.

  Igazi nyári zöldséges és gyümölcsös finomságokat készített Wolf András és Marton Adrienn – az Európai Friss Kalandok program idei első főzéssel egybekötött sajtótájékoztatóján – Fruttival és Veggivel.

 • Folytatódik az Európai Friss Kalandok program Fruttival és Veggivel

  2020. július 17.

  Az Európai Friss Kalandok főzőworkshoppal egybe kötött sajtótájékoztatóján Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke ismertette a program idei célkitűzéseit, aktivitásait és beszélt a jövőbeni tervekről is. Emellett kiderültek a hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás legfrissebb trendjei, valamint a koronavírus-járvány kapcsán az is, hogyan lehet támogatni legegyszerűbben az immunrendszer hatékony működését.

 • Fogyasszunk ma minden étkezéskor zöldséget, gyümölcsöt!

  2020. június 17.

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – az Európai Friss Kalandok program keretében – 2020. június 17-re, azaz a mai napra hirdette meg Zöldség- és gyümölcsnapját, amelyen arra buzdít mindenkit, hogy minden étkezésre zöldséget, gyümölcsöt, vagy belőlük készült ételeket fogyasszon! A kezdeményezés célja egyrészt felhívni a figyelmet a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára egészségünk megőrzése érdekében, másrészt a hazai agrárium minőségi termékeinek megismertetése.

 • Frutti és veggi idén is kitett magáért: több mint egymillió ember figyelmét hívták fel a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának fontosságára

  Budapest, 2019. november 7. 

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Európai Friss Kalandok kampánya a program második évében több mint egymillió ember figyelmét hívta fel az egészséges étkezésre, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztására – derült ki a program második évét záró sajtóworkshopon. Az eseményen Wolf András irányításával Frutti és Veggi, a program két kabalafigurája mellett Görbicz Anita, Vincze Ottó, valamint a Bolyai Gyermekotthon gyermekei is fakanalat ragadtak, és elkészítettek két különleges zöldség- illetve gyümölcsételt, valamint az őszi-téli szezon nagy kedvenceit: sütőtökkrémlevest és gombás tésztát.

 • Játékossággal és mesevilággal a gyermekek egészségéért

  Budapest, 2018.06.03.

  A hétvégén kezdetét vette a Friss Zöldségek és Gyümölcsök Ünnepe, amely programsorozat a játékosság és az Európai Friss Kalandok mesevilág megidézésével szeretne változtatni azon, hogy hazánkban a kisgyermekes háztartások fogyasztják a legkevesebb friss zöldséget és gyümölcsöt. Júniusban a Generali Gyerek Sziget négy hétvégéjén interaktív és játékos programokkal, a gyermekek sajátos nyelvén viszik közelebb hozzájuk az egészséges táplálkozást.

 • Frutti és veggi idén is zöldség- és gyümölcsfogyasztásra ösztönzi a gyermekeket és a családokat

  Budapest, 2019. április 4.

  Leginkább a gyermekes családok fogyasztanak kevés zöldséget és gyümölcsöt. Frutti és Veggi, az Európai Friss Kalandok két kabalafigurája idén visszatér, hogy tovább küzdjön a gyermekek egészséges táplálkozásáért. „A kulcs a gyermekek bevonása az egészséges ételek elkészítésének különböző fázisaiba” – hangzott el az Európai Friss Kalandok második, 2019-es évének tavaszi workshopján. A program idén a zöldség- és gyümölcsfogyasztás közös élményére, a családokon belüli generációk közös zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára helyezi a hangsúlyt.

 • Fél millió embernek hívták fel a figyelmét a zöldség- és gyümölcsfogyasztás fontosságára az európai friss kalandok program első évében hazánkban

  Budapest, 2018. október 26.

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Európai Friss Kalandok kampány első évében mintegy félmillió embernek hívta fel – személyesen – a figyelmét a zöldség és gyümölcsfogyasztás fontosságára. A kampány elsődleges célja, hogy a kisgyermekes családok körében növelje friss zöldség- és gyümölcsfogyasztás mennyiségét, ami jelenleg napi 262 gramm. A program keretében idén a hazai termelők által felajánlott több, mint 3000 kilogramm friss zöldséget és gyümölcsöt kóstoltattak a gyermekes családokkal.

 • „Fontos, hogy a gyerekek élménykényt éljék meg a zöldségek és gyümölcsök fogyasztását.”

  Budapest, 2018. június 18.

  A hétvégén Pápán, Budapesten a Gyerek Szigeten és egyes áruházakban találkozhattak az érdeklődők az Európai Friss Kalandok világával és két mesés hősével, Fruttival és Veggivel. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a francia Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány célja, hogy felhívja a kisgyermekes családok és a gyermekek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs fogyasztása. A kampány hátterét szolgáló 2016-os Gfk kutatás ugyanis kimutatta, hogy itthon a kisgyermekes családok fogyasztják a legkevesebb zöldséget és gyümölcsöt.

 • A hétvégén is sokan szerettek volna találkozni fruttival és veggivel, az európai friss kalandok hőseivel

  Budapest, 2018. június 13.

  A hétvégén Miskolcon, Budapesten a Gyerek Szigetet és egyes áruházakat is meghódította az Európai Friss Kalandok világa. A gyermekek Fruttival és Veggivel, Vegapolis világának két kabalafiguráival együtt tapasztalhatták meg a zöldség és gyümölcsfogyasztás élményét. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a francia Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampány célja, hogy felhívja a kisgyermekes családok és a gyermekek figyelmét arra, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű friss zöldség és gyümölcs fogyasztása. A kampány hátterét szolgáló 2016-os Gfk kutatás ugyanis kimutatta, hogy itthon a kisgyermekes családok fogyasztják a legkevesebb zöldséget és gyümölcsöt.

 • Több száz gyermekkel ismertették meg a zöldség és gyümölcs fogyasztás élményét a hétvégén

  Budapest, 2018. május. 30.

  Több száz gyermeket és családját buzdította zöldség- és gyümölcsfogyasztásra a zöldség és gyümölcs ünnepen Frutti és Veggi. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztásra ösztönző kampány – és annak kabalafigurái (Frutti és Veggi) – a PlayKID gyermeknapi rendezvényén is népszerűsítették az egészséges étkezést.

 • Több száz gyermek ismerkedett meg a hétvégén a zöldségek és gyümölcsök erejével a minimax hajón

  Budapest, 2018. május. 28.

  A hétvégén indult útjára a gyermekeknek szóló, a NAK és az Interfel szervezésében megvalósuló zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelését célzó, jó célt szolgáló program. A másfél órás hajóutazás során a családok legkisebb tagjai és szüleik megtapasztalhatták a zöldség- és gyümölcsfogyasztás csodáját, valamint betekintést nyerhettek Frutti és Veggi, a kampány két központi figurájának kalandjaiba, az Európai Friss Kalandok világába.

 • A zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére indít edukációs kampányt a NAK és az Interfel

  Budapest, 2018. március 29.

  A gyermekek egészségének megőrzése céljából indít edukációs kampányt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Interfel, francia szakmaközi szervezet. A kezdeményezés célja, hogy vonzóvá tegye és növelje a zöldség- és gyümölcsfogyasztást a gyermekek és gyermekes családok körében Magyarországon. Az Európai Friss Kalandok című kampány Frutti és Veggi, a program két figurájának történetén keresztül, játékos módon kívánja felhívni a gyermekes családok figyelmét arra, hogy a zöldségek és a gyümölcsök nem csak finomak és egészségesek, de fogyasztásuk egyben szórakoztató élmény is.