Sajtómegjelenések

Roadshow

Az Európai Friss Csapat minden évben nyáron országos roadshowra indul. Az állomásokon Frutti és Veggi várja a családokat izgalmas játékokkal. Van turmix-bicikli, akadálypálya, fotófal és kézműves foglalkozások. A család minden tagja remekül szórakozhat Fruttival és Veggivel, illetve megtapasztalhatja a friss zöldségek, gyümölcsök ízének erejét!

Online megjelenések:

Egészséges nassolnivalók az olimpiai szurkoláshoz

2021. augusztus 3.

Javában tart a XXXII. Nyári Olimpia Tokióban, itthon is sokan figyelik a versenyeket, várják az eredményeket, és persze szurkolnak a magyar sportolóknak. A szurkolás sokunk számára elképzelhetetlen nassolás, „csipegetés” nélkül, még akkor is, ha pontosan tudjuk: ez akár egészségtelen is lehet. Az Európai Friss Csapat most olyan nassolnivalókat ajánl az olimpiai szurkoláshoz, amelyeket bűntudat nélkül fogyaszthatunk: finomak, egészségesek – és még a gyomrot sem terhelik.
Az Olimpiától függetlenül, érdemes az egészséges nassolnivalókat választanunk, amelyek nemcsak egészségesek, hanem könnyen és gyorsan elkészíthetők. Próbáljátok ki ötleteinket, és nassoljatok egészségesen!

Online megjelenések:

Strandmenü az Európai Friss Csapattól: hidratál, védi a bőrt, hűsít - és még finom is

2021. július 23.

A nyári kánikulában gyakran halljuk, hogy nagyon fontos a folyadékpótlás és a bőrünk védelme. Arról azonban már kevesebb szó esik, hogy ebben a jól összeállított, zöldség- és gyümölcsalapú táplálkozás is sokat segíthet. A zöldség és a gyümölcs mindig jó választás, mert vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmaz, de a paradicsom és a dinnye különösen jó alapanyagok a nagy melegben. Az Európai Friss Csapat most egy igazi nyári strandmenüt ajánl, ami nemcsak egészséges, hanem hűsítő és finom is! Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat dietetikusának receptjével!

Online megjelenések:

Június 17-én ismét Zöldség- és Gyümölcsnap: indul a hazai gyümölcsszezon és a #Zöldség-GyümölcsHős pályázat!

2021. június 16.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Európai Friss Csapat program június 17-re idén is meghirdette a hazai Zöldség- és Gyümölcsnapot, hogy felhívja a figyelmet a hazai termesztésű friss, szezonális gyümölcsökre és zöldségekre.
-„Elkötelezettek vagyunk a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése mellett, és minden eszközt megragadunk, hogy a társadalom minél szélesebb körét ismertessük meg a zöldségek és gyümölcsök pozitív hatásaival. Többek között ezért is hirdettük meg itthon a #Zöldség-GyümölcsHős pályázatot – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.
A #Zöldség-GyümölcsHősök olyan emberek, akik történetükkel megmutatják a zöldségek és a gyümölcsök egyre jelentősebb szerepét a táplálkozásban, az egészségvédelemben, vagy akár a fenntartható fejlődésben. Jelentkezni szeptember 19-ig lehet! Részletek itt a honlapon!

Tv interjú
Ma reggel (M1):
https://hirado.hu/videok/zoldseg-es-gyumolcsnap/#

Paletta (HírTv):
https://hirtv.hu/paletta/paletta-divat-a-retro-2523447

Online megjelenések:

Spárgás kalandok az Európai Friss Csapattal

2021. május 26.

A spárgaültetvénytől egészen a konyhai elkészítésig követte a spárga útját Frutti és Veggi az Európai Friss Csapat első főzéssel egybekötött különleges sajtóworkshopján, amely rendkívüli helyszínen, az egyik legnagyobb hazai spárgatermelőnél zajlott.
Havas Dóra, az Európai Friss Csapat program nagykövete elmondta, nagyon fontos, hogy a gyermekeket megismertessük a zöldségekkel és gyümölcsökkel, hiszen így nemcsak megkóstolják őket, hanem az elkészítésükkel is bátrabban próbálkoznak majd.
-„Édesanyaként pontosan tudom, nem mindig könnyű feladat zöldséget és gyümölcsöt csempészni a gyerekek étkezéseibe, de érdemes minél több fajtával és minél több módon elkészítve próbálkozni. A tálalással szintén érdemes játszani, hiszen a kisebbek számára a színes, „mosolygós” étel mindig csábítóbb. A szülők számára ez lehet, hogy kevésbé jó hír, de a legtöbbet a jó példamutatással hathatunk a gyerekekre!”

Televízió interjúk
Kecskeméti televízió:
https://www.youtube.com/watch?v=RBjgCA15BE4

Magyar Mezőgazdaság:
https://www.youtube.com/watch?v=iWgMMmduAdg

Új Mezőgazdasági Magazin (ATV):
https://www.youtube.com/watch?v=7fDB4YgGchk&t=312s

Online megjelenések:

Nemzetközi szinten is elindult az Európai Friss Csapat program Magyar – francia – belga összefogás a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növeléséért

2021. május 20.

Nemzetközi, online sajtótájékoztatón jelentették be Párizsban, hogy három európai ország együttműködésében útjára indul az Európai Friss Csapat program, melynek fő célkitűzése a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítése. A program az Európai Unió társfinanszírozásában valósul meg, 2021 és 2023 között, a korábbi Európai Friss Kalandok program folytatásaként.
Magyarországot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviseli az együttműködésben. A nemzetközi sajtótájékoztatón, a NAK elnöke, Győrffy Balázs elmondta, öröm számára, hogy a következő három évben is lesz lehetőség együtt dolgozni azért, hogy a fiatal generációt is megismertessük a zöldség- és gyümölcsfogyasztás élvezetével, annak egészséges voltával.

Online megjelenések:

Felszaladt néhány plusz kiló a karantén alatt? Táplálkozási tippek az egész családnak

2021. április 20.

A karantén, a bezártság, az iskola nélküli napok nagyban megváltoztatták a családok mindennapjait: mozgásszegényebb életmód, felboruló étkezési szokások. A napi feladatok mellett sokkal nehezebb odafigyelni a helyes táplálkozásra. Idő szűkében gyakrabban keressük a gyorsan elkészíthető, de kevésbé friss és vitamindús ételeket, valamint hajlamosabbak vagyunk – akár heti rendszerességgel – ugyanazokat a fogásokat elkészíteni, mert azokat legalább vita nélkül, biztosan megeszi a gyerek. Ezek a tényezők sok családban vezettek plusz kilókhoz nemcsak a felnőttek, de a gyerekek körében is. Ha szeretnétek néhány jó táplálkozási tippet, hogy hogyan lehet megszabadulni a felesleges kilóktól, olvassátok el az Európai Friss Csapat dietetikusának, Fülöp Lilinek a tanácsait.

Rádió interjú
https://soundcloud.com/mannafm/felszedett-kilok-a-karanten-alatt-kanape-argyelan-krisztaval-2021-04-25

Online megjelenések:

Sonka, tojás, egészség – Hogyan lehet egészséges a húsvéti reggeli?

2021. március 31.

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Még inkább igaz ez a húsvéti időszakra, amikor a reggelinek külön hagyománya van: sonkával, tojással, kaláccsal. Hogyan lehet ezt egészségesebbé tenni? Az Európai Friss Csapat program szerint friss, tavaszi zöldségekkel: retekkel, újhagymával és a húsvétkor elmaradhatatlan tormával. Ezek ugyanis telis-tele vannak ásványi anyagokkal, rostokkal, feltöltik szervezetünket vitaminokkal, és támogatják immunrendszerünk optimális működését. Tudjatok meg mindent az egészséges reggeliről!

Online megjelenések:

Frutti és Veggi kalandjai Európai Friss Csapat néven folytatódnak

2021. március 03.

2021-ben újabb hároméves periódusát kezdte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) francia- belga szakmai szervezetekkel együttműködésben megvalósuló, zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsítő uniós kampánya. Frutti és Veggi kalandjai idén Európai Friss Csapat néven folytatódnak, hogy még többen fedezhessék fel a friss zöldségek és gyümölcsök ízének erejét. Tartsatok velünk és ismerjétek meg az Európai Friss Csapat programot!

Online megjelenések: