135 g olvasztott vaj (ebből használunk keveset a spárgákhoz is)
2 tojássárgája
2 g finom só
1 db citrom
30 g víz
3-4 g kristálycukor
A megmosott salátaleveleket apróbbra tépkedjük és elosztjuk a tányérokon. Néhány szebb levelet meghagyunk a tálalás befejezéséhez.
A spárga pikkelyeit eltávolítjuk, megmossuk őket. Egy tepsire tesszük a sípokat, meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal, enyhén sózzuk, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük őket.
A szamóca leveleit és szárát eltávolítjuk, majd csak ezután mossuk meg. A legszebb darabokat cikkekre, a többit apró kockára vágjuk. Daraboláskor figyeljünk arra, hogy a cikkezett gyümölcs maradjon egyben, így a vágási felület nem fog oxidálódni! Ezeket kis tányérra tesszük, tálalásig szobahőmérsékleten tartjuk. A felkockázott gyümölcsöt megízesítjük néhány csepp citromlével, és egy kevés cukorral. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a mártást. A vízfürdőhöz felteszünk forrni vizet. Fontos, hogy olyan lábasban, amire úgy passzol a fém keverőtálunk, hogy az alja nem ér bele a forró vízbe.
A keverőtálba öntjük a tojások sárgáját és legalább fél citrom levét. A fehérjére most nem lesz szükségünk. A citromlével összekevert sárgájához hozzáadjuk a cukrot, 2 g sót és a vizet, majd feltesszük a vízfürdőre és folyamatosan habverővel kevergetjük addig, amíg enyhén habos lesz. Ekkor óvatosan csorgatva hozzáöntjük a meleg, de nem forró olvasztott vajat. Néha érdemes levenni a keverőtálat a vízfürdőről, hogy ne csapódjon ki a tojássárgája. Ha puding sűrűségű lett a mártás, és hozzáadtuk az össze vajat, akkor készen vagyunk vele. Vegyük le a gőzről, s még néha keverjünk bele, hogy továbbra se csapódjon ki a tojás. A lekapcsolt vízfürdőn melegen tarthatjuk a mártást, miközben tálalunk.
A feltálalt salátalevelekre helyezzük a megsült spárgákat. Több pontban rákanalazzuk a „szamócaragut”. Gazdagon meglocsoljuk a mártással, majd ezután jöhetnek a félretett, olívaolajjal megízesített salátalevelek és a cikkre vágott gyümölcs is. Végül a turbolyával fejezzük be a tálalást.
Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]
Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körültekintően kezeli az adatokat. Az oldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Bármikor beállíthatja, megváltoztathatja vagy letilthatja a cookie-k használatatát internetes böngészőjének cookie-k használatára vonatkozó menüjében.
Egy cookie (süti) olyan apró adat file, amely egyes weblapok látogatása alkalmával az Ön számítógépén a web böngészőn belül tárolásra kerül. Egy cookie nem elkülönülten tartalmaz, illetve gyűjt információkat, hanem amikor egy szerver a web böngészőn keresztül leolvassa; felhasználóbarátabb szolgáltatás elősegítése – pl. hibák felderítése érdekében – adhat információkat. A cookie-kat a szükségesnél tovább nem őrizzük meg.
Ezek a cookie-k nélkülözhetetlenek a honlap működéséhez, ezért nem lehet kikapcsolni őket. Jellemzően csak valamely szolgáltatás-igénylésnek minősülő felhasználói akcióra válaszul kerülnek beállításra (adatvédelmi igények beállítása, bejelentkezés, nyomtatványok kitöltése, stb.). Böngészője megfelelő beállításával letilthatja ezeket a cookie-kat, vagy figyelmeztetést kérhet használatuk esetén, ugyanakkor ez esetben az oldal bizonyos részei nem fognak működni.
E cookie-kra azért van szükség, hogy lehetővé lehessen tenni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Frutti-veggi.hu weblapján (lapjain) való szörfölést, valamint a weblap funkcióinak igénybevételét – pl. a weblap védett területeihez való hozzáférést. E cookie-k nélkül e funkciók – többek között a vásárlási kosarak és az elektronikus fizetés – nem lehetségesek.
Azok a cikkek, képek és videók, amelyeket Ön a weblapunkon néz meg, néhány nyomógomb segítségével megoszthatóak és lájkolhatóak a közösségi oldalak révén. A közösségi oldalak működtetőitől származó cookie-k arra szolgálnak, hogy e nyomógombok funkcionálni tudjanak, és így felismerjék Önt, amikor meg kíván osztani egy cikket vagy videót.
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
E cookie-k a weblapjaink látogatóinak szörfölési viselkedéséről gyűjtenek információkat, pl. arról, hogy mely oldalakat látogatják gyakran, és kapnak-e a látogatók hibaüzenetet. Ennek segítségével a weblap szerkezetét, navigálását és tartalmát a lehető legfelhasználóbarátabbá tudjuk tenni. A statisztikai adatokat és egyéb jelentéseket nem kapcsoljuk egyénekhez.
Az a célunk, hogy a weblapunkra látogatók részére a lehető legnagyobb mértékben a számukra releváns információkat nyújtsunk. Ezért arra törekszünk, hogy a weblapunkat a lehető legnagyobb mértékben minden egyes látogató igényeihez igazítsuk. Ezt nem csak a weblapunk tartalma, hanem a bemutatott hirdetések révén is tesszük.
Ahhoz, hogy az igényekhez való igazítás lehetővé válhasson, megpróbálunk képet alkotni az Ön valószínű érdeklődési köreiről azon weblapok alapján, amelyeket Ön meglátogat, annak érdekében, hogy szegmentált profilt lehessen kialakítani. Ezen érdeklődési körök alapján aztán a weblapunk tartalmát és hirdetéseit különböző ügyfélcsoportok igényeihez igazítjuk.