Vissza

Szamócafagylalt

Hozzávalók:

  • 125 g szamóca
  • 40 g cukor
  • 10 cl tejszín
  • 250 g görög joghurt

Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon a cukor. Add hozzá a görög joghurtot és keverd össze. Aztán add hozzá a leturmixolt szamócát és óvatosan forgasd bele a masszába egy spatulával.

A korábbról megmaradt szeletekre vágott földiepret tedd a szilikon muffin formák aljára, majd öntsd a joghurtos keveréket a formákba. Tedd a fagyasztóba. Egy óra múlva szúrj egy-egy fapálcikát mindegyik fagylalt közepébe, és hagyd még legalább 3 órán át dermedni. Ha meg akarod kóstolni, csak ki kell emelni a formából!

 

Fotó: Julie Mechali/Interfel

 

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócás spárga saláta hollandi mártással

Hozzávalók 2 személyre: 250 g zöld spárga 100 g friss szamóca néhány levél friss saláta 6-8 g olívaolaj néhány levél friss turbolya Mártáshoz: 135 g olvasztott vaj (ebből használunk keveset a spárgákhoz is) 2 tojássárgája 2 g finom só 1 db citrom 30 g víz 3-4 g kristálycukor A megmosott salátaleveleket apróbbra tépkedjük és elosztjuk […]