Hozzávalók:
- 125 g szamóca
- 40 g cukor
- 10 cl tejszín
- 250 g görög joghurt
Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon a cukor. Add hozzá a görög joghurtot és keverd össze. Aztán add hozzá a leturmixolt szamócát és óvatosan forgasd bele a masszába egy spatulával.
A korábbról megmaradt szeletekre vágott földiepret tedd a szilikon muffin formák aljára, majd öntsd a joghurtos keveréket a formákba. Tedd a fagyasztóba. Egy óra múlva szúrj egy-egy fapálcikát mindegyik fagylalt közepébe, és hagyd még legalább 3 órán át dermedni. Ha meg akarod kóstolni, csak ki kell emelni a formából!
Fotó: Julie Mechali/Interfel