Vissza

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 cikk görögdinnye
  • 4 evőkanál fetasajt
  • 1 db őszibarack (vagy más barackféle)
  • 2 marék madársaláta
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1/2 csokor menta
  • bors, olívaolaj ízlés szerint

 

Elkészítés:

A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, meglocsoljuk olívaolajjal, végül frissen borsot őrlünk rá. Az egészet jól összeforgatjuk, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Fél óra múlva már fogyaszthatjuk is.

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]

Fetás görögdinnye saláta

Hozzávalók 4 fő részére: 1 kg dinnye fél kígyóuborka 200 g feta sajt 1 lime vagy fél citrom leve 3 evőkanál olívaolaj 1 csokor friss menta só és bors ízlés szerint   Elkészítés: A görögdinnyét vágd fel cikkekre, majd távolítsd el belőle a magokat, ezután vágd kisebb kockákra! A fetasajtot és a kígyóuborkát is kockázd […]