Avokádó

 

AZ ÉVSZAK:
Egész évben

 

A TERMESZTÉS:

Trópusi gyümölcs. A világ első számú avokádótermelője Mexikó, amelyet Chile és a Dominikai Köztársaság követ.

 

A JELLEMZŐK:

Édes, lédús és omlós húsát elsősorban nyersen fogyasztjuk. Vitaminokban igen gazdag, A-, B-, C- és E-vitamint, valamint ásványi anyagokat (káliumot, magnéziumot) tartalmaz nagyobb mennyiségben. 70%-ban egyszeresen telítetlen zsírsavból áll.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Vásárláskor, ha érett gyümölcsöt szeretnénk venni, arra figyeljünk, hogy a kocsány oldalán enyhén puha tapintású legyen.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Éretlenül is megvásárolható, hiszen utóérő gyümölcs, amely pár nap alatt szobahőmérsékleten is megérik. Az érleléshez egy kosárban, a többi gyümölcs mellett is tárolhatjuk, de ha meg akarjuk állítani az érési folyamatot, akkor 2-3 napig célszerű hűtőbe tenni.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Az avokádót elsősorban nyersen fogyasztjuk, egy kis citromlével meglocsolva. Készíthetünk belőle avokádókrémet, kenyérre kenve, salátaként pedig garnélarákkal párosíthatjuk.

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!