AZ ÉVSZAK:
Nyár
A TERMESZTÉS:
A magyar csemegekukorica-termesztés a világ élvonalában van. Európa legnagyobb termesztője hazánk, 29 240 hektárral.
A JELLEMZŐK:
Tartalmaz antioxidánsokat, fitonutrienseket és karotinoidokat. Ezeken kívül lutein, zeaxantin, vanillinsav, ferulasav, kávésav és béta-karotin található benne. Gazdag elemi rostban, proteinben, van benne C-vitamin, B1- és B9-vitamin, de magnézium- és káliumtartalma sem elhanyagolható.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Frissen szedett csöveket válasszunk, ezt láthatjuk a levelek frissessége alapján.
HOGYAN TEGYÜK EL:
Ne tároljuk sokáig, mert a szemek elveszítik nedvességtartalmukat.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
A klasszikus főtt kukorica mellett, ízletes kukorica-krémlevest készíthetünk belőle, de próbáljuk ki grillezve is, szeleteket vágva húzzuk fel más zöldségekkel grillnyársra!