Csemegekukorica

 

AZ ÉVSZAK:
Nyár

 

A TERMESZTÉS:

A magyar csemegekukorica-termesztés a világ élvonalában van. Európa legnagyobb termesztője hazánk, 29 240 hektárral.

 

A JELLEMZŐK:

Tartalmaz antioxidánsokat, fitonutrienseket és karotinoidokat. Ezeken kívül lutein, zeaxantin, vanillinsav, ferulasav, kávésav és béta-karotin található benne. Gazdag elemi rostban, proteinben, van benne C-vitamin, B1- és B9-vitamin, de magnézium- és káliumtartalma sem elhanyagolható.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Frissen szedett csöveket válasszunk, ezt láthatjuk a levelek frissessége alapján.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Ne tároljuk sokáig, mert a szemek elveszítik nedvességtartalmukat.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

A klasszikus főtt kukorica mellett, ízletes kukorica-krémlevest készíthetünk belőle, de próbáljuk ki grillezve is, szeleteket vágva húzzuk fel más zöldségekkel grillnyársra!