Csemegekukorica

 

AZ ÉVSZAK:
Nyár

 

A TERMESZTÉS:

A magyar csemegekukorica-termesztés a világ élvonalában van. Európa legnagyobb termesztője hazánk, 29 240 hektárral.

 

A JELLEMZŐK:

Tartalmaz antioxidánsokat, fitonutrienseket és karotinoidokat. Ezeken kívül lutein, zeaxantin, vanillinsav, ferulasav, kávésav és béta-karotin található benne. Gazdag elemi rostban, proteinben, van benne C-vitamin, B1- és B9-vitamin, de magnézium- és káliumtartalma sem elhanyagolható.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Frissen szedett csöveket válasszunk, ezt láthatjuk a levelek frissessége alapján.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Ne tároljuk sokáig, mert a szemek elveszítik nedvességtartalmukat.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

A klasszikus főtt kukorica mellett, ízletes kukorica-krémlevest készíthetünk belőle, de próbáljuk ki grillezve is, szeleteket vágva húzzuk fel más zöldségekkel grillnyársra!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!