Füge

 

AZ ÉVSZAK:
Nyár

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban évről évre egyre több házikertben tud beérni a füge. Hét hektáron foglalkoznak a termesztésével.

 

A JELLEMZŐK:

Az egészséges füge létfontosságú ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz – van benne A-vitamin, B1- és B2-vitamin, különböző antioxidánsok, réz, kálium, magnézium, nátrium és Omega-zsírsavak. Egyes fügefajták körülbelül 70% cukrot tartalmaznak. A gyümölcsben citromsav és glicerinsav van, pektint és vasat tartalmaz.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Fontos, hogy érett gyümölcsöt válasszunk, ne legyen nyomódott, hamar fogyasszuk el.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Mivel nagyon sérülékeny gyümölcs, frissen kell fogyasztani.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

A friss füge kiválóan illik sós salátákba, sajtokhoz, de kiváló pite készíthető belőle, akár frissen ráhalmozva, vagy sütve.

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!