AZ ÉVSZAK:
Nyár
A TERMESZTÉS:
Hazánkban évről évre egyre több házikertben tud beérni a füge. Hét hektáron foglalkoznak a termesztésével.
A JELLEMZŐK:
Az egészséges füge létfontosságú ásványi anyagokat és számos vitamint tartalmaz – van benne A-vitamin, B1- és B2-vitamin, különböző antioxidánsok, réz, kálium, magnézium, nátrium és Omega-zsírsavak. Egyes fügefajták körülbelül 70% cukrot tartalmaznak. A gyümölcsben citromsav és glicerinsav van, pektint és vasat tartalmaz.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Fontos, hogy érett gyümölcsöt válasszunk, ne legyen nyomódott, hamar fogyasszuk el.
HOGYAN TEGYÜK EL:
Mivel nagyon sérülékeny gyümölcs, frissen kell fogyasztani.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
A friss füge kiválóan illik sós salátákba, sajtokhoz, de kiváló pite készíthető belőle, akár frissen ráhalmozva, vagy sütve.