Karalábé

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban 84 hektáron, főleg Csongrád-Csanád megyében termesztik.

 

A JELLEMZŐK:

Szuperélelmiszernek is szokták hívni a karalábét. C-vitamin-tartalma a citrusokét is felülmúlja. Káliumon kívül megtalálható benne réz, mangán, foszfor, magnézium, kalcium, vas, klorofil, jód, fehérjék, egy kevés cukor, a vitaminok közül folát, B1-, B3-, B5- és B6-vitamin, valamint E-vitamin. Nagyszerű forrása az antioxidánsoknak is, a C-vitamin és az E-vitamin mellett mangánban, glükozinolátokban, izotiocianátokban és polifenolokban gazdag (különösen flavonoid antocianinokban illetve karotinoidokban).

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Választhatunk zöldet vagy lilát, levelei legyenek frissek és egészségesek.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Hűtőben tárolva tovább eltartható.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Frissen, ropogósan, kockákra vágva kiváló csemege. Darált hússal vagy csicseriborsóval, tejföllel és sajttal szórva, sütőben sütve ízletes főétel lehet belőle.

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!