Szőlő

 

AZ ÉVSZAK:

Nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban 341 hektáron folyik csemegeszőlő-termesztés.

 

A JELLEMZŐK:

A szőlő lehet kék, rozé vagy fehér, nagy szemű vagy kisebb bogyójú. Magos vagy magnélküli. Vékony viaszréteg boríthatja a bogyó felszínét, amely természetes védelmet nyújt a gyümölcs számára. A gyümölcs 70%-a víz, de jelentős mennyiségben tartalmaz E-, B1- és B5-vitamint.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Közepesen tömör, egyöntetű külsejű, és hibáktól mentes fürtöt válasszunk.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A szőlő 5 napig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, becsomagolva.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Helyezd a fehér és kék szőlőszemeket egy négyszögletes tányérra, hogy kijöjjön a dámajáték!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!