
Ötletek a családnak
Amikor megjelennek a nap első meleg sugarai, kedvet kapunk ahhoz, hogy minél több szabadtéri programon vegyünk részt. Családdal vagy barátokkal, hétvégén vagy a nyaralás alatt, számos lehetőség nyílik arra, hogy a szobából kiszabadulva sétára, kirándulásra induljunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy fel kellene adni a kiegyensúlyozott étkezésünket. Miért is ne cserélhetnénk le a hagyományos csipszeket és sonkás szendvicseket egy friss zöldségekkel és gyümölcsökkel teli kosárra? Néhány egyszerű és étvágygerjesztő ötlet, hogy vidám pillanatokat élhessen meg gyermekeivel a szabadban.
Házilag összeállított piknikkosár egy vitamindús kiránduláshoz
A gyerekek mindig nagyon szeretik a pikniket. Kézzel eszünk, a földön ülünk, és azt játsszuk, hogy igazi kalandorok vagyunk! És hogy biztosan legyen elég energiánk egész napra, jobb, ha már előre elkészítjük a kiegyensúlyozott és változatos piknikkosarat.
Íme néhány menüötlet, ami „minden terepen” működik, és ami elnyeri az egész család tetszését!
Ropogtatnivaló nyers zöldségek
Répa, paradicsom, cseresznyeparadicsom, uborka, retek, paprika… Készítsen hozzá könnyű szószt fokhagymás és zöldfűszeres túróból, egy kis tejszínnel és citromlével. Imádni való mártogatós lesz!
Nyári ezerszín saláta
Vágjon fel kis darabokra 2 paradicsomot, 2 répát, 2 almát, vöröskáposztát, és keverje össze. Egy kis olívaolajjal és citromlével ízesítheti. A játékos piknik-tálaláshoz helyezze a hozzávalókat kis dobozkákba, rétegenként egymásra pakolva.
Avokádós-csirkés ínyenc tekercs
Egy tortillán terítsen szét egy avokádóból, túróból, felvágott csirkehúsból, kockára vágott paradicsomból és vegyes salátából álló keveréket. Tekerje fel az egészet, és vágja ketté a tekercset!
Gyümölcsös szellő desszertként
Egy szezonális gyümölcsökből álló saláta vagy friss egész gyümölcsök csodás lezárást biztosítanak ennek a vidéki hangulatú étkezésnek.
Mi legyen a menü egy strandolós napon?
Két fürdés és három homokvár építése között fontos, hogy újratöltsük az elemeket, és felfrissüljünk a vízparti feltételeknek megfelelő ebéddel.
A görögdinnye és a sárgadinnye, a nyár kötelező eleme
Előételként kínálhat görög- vagy sárgadinnye kockákat , amelyeket könnyen lehet kézzel is fogyasztani. Magas víztartalma szintén jól jön egy napsütéses. meleg napon!
Skandináv tengeri szendvics
Folytassa egy füstölt lazacból, surimi rudacskákból, spenótlevelekből, uborkából és metélőhagymából álló szendviccsel. Ízesítse túróból és citromléből álló keverékkel.
A friss ebéd zárásaként kínáljon bőségesen szezonális gyümölcsöket. És ne feledkezzen meg a hűtőtáskáról, hogy teljes biztonságban szállíthassa ebédjét!
Hogyan gondoljuk újra a grillezést?
A nyár másik nagy klasszikusa: a barbecue. Általában sok vörös húsból és kevés zöldségből készül, ezért az az alapgondolat, hogy a hozzávalók kibővítésével a menü kiegyensúlyozottabbá váljon.
Előnyben a nyársak
Akár marhahús, csirke vagy hal, adjon hozzá zöldségeket, paprikát, hagymát, paradicsomot vagy gombát.
Saláták köretként
Egy jó nyers zöldségekből álló saláta kiválóan egészíti ki a grillmenüt azzal, hogy frissességet és könnyedséget visz bele.
Lám, már készen is áll, hogy kihasználja a nyári időszak kínálta apró örömöket. Nyugodtan vonja be gyermekeit az étkezések előkészítésébe. Ettől csak még lelkesebbek lesznek akkor, mikor eljön a közös étkezés ideje.