Nektarin

 

AZ ÉVSZAK:

Nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon 132 hektáron termesztik, ami éves szinten 1112 tonna termést jelent.

 

A JELLEMZŐK:

A nektarin megkülönböztetője az őszibaracktól, hogy előbbi héja sima és fényes. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el. Kiemelkedően magas a C- és B-vitamin tartalma, valamint tartalmaz vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, amelyiknek sima a bőre, lágy a tapintása és nincsenek rajta foltok!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A nektarint szobahőmérsékleten tároljuk.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Vágd ketté a nektarint, vedd ki a magját és helyezd az egyik felet a tányérra! A másik felet vágd fel kis negyedekre, és helyezd el úgy, hogy egy robot legyen belőle!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!