Vissza

Szélrózsa

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: Nem igényel sütést és főzést
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • görögdinnyeszelet 
  • pohár joghurt 
  • csomag vaníliás cukor 
  • kajszibarack
  • nektarin 
  • 8 szem szamóca 
  • néhány szőlőszem  

 

Elkészítés:

  1. Egy mély tálban keverd össze a joghurtot a vaníliás cukorral. Kend meg a görögdinnyeszeletet a joghurtos krémmel.
  2. Mosd meg a gyümölcsöket. Szedd le a szamóca szárát, és vágd félbe, a kajszit és a mandarint is vágd félbe, távolítsd el a magvaikat, majd vágd fel őket ízlés szerint (kockára, vékony szeletekre, negyedekre stb.).
  3. Rendezd el szépen a gyümölcsöket a joghurtos krémen, és azonnal tálald. Tálalásnál ugyanúgy vágható fel, mint egy torta.

 

Tippek:

Egy kis plusz: díszítheted egy kis mézcsíkkal, ehető virágokkal, pirított mandulaszeletekkel stb.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]