Retek

 

AZ ÉVSZAK:

Egész évben

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon megközelítőleg 120 hektáron, főként Bács-Kiskun és Csongrád megyében termesztik.

 

A JELLEMZŐK:

Színeit (piros, fehér, sárga), formáját (gömb, hosszúkás) és változatait (hónapos, vaj, jégcsap, fekete) tekintve igen változatos  zöldség. C-vitamin tartalma jelentős, valamint tartalmaz még B1-, B2- és P-vitamint. A retek lédús és ropogós, íze enyhén csípős, amit a mustárolaj ad.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat választunk, ami kemény, sima, és szép, fénylő színe van, de nincsenek rajta se foltok, se ütődések nyomai. Levele legyen friss üde zöld.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A retek 2 hétig áll el hűtőszekrényben, perforált műanyag zacskóban.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Tisztítsd meg a hónapos retkeket, hagyj rajtuk egy kis szárat, oldalukon készíts két bevágást, és állítsd fel őket, mint egy emberkét!

Szeretnénk minél testreszabottabb élményt nyújtani honlapunk látogatása
során, ezért kérjük, segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével!