Vissza

A Völgy Terráriuma

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 15 perc
Mennyiség: 6 adag

 

Hozzávalók: 

  • 18 retek
  • 6 mini primőr répa
  • 1/2 kígyóuborka
  • 50 g dióbél
  • 6 szál metélőhagyma
  • 300 g túró
  • 150 g teljes kiőrlésű rozskenyér

 

Elkészítés:
  1. Vágd fel a kenyeret nagyobb kockákra, és a dióval együtt turmixgépben addig aprítsd, amíg durva homokállagú lesz! Az elkészült keveréket terítsd szét egy tepsin, és szárítsd meg sütőben, 160 °C-on, körülbelül 15 percig. Ez lesz a ropogós “termőtalaj”!
  2. Mosd meg és hámozd meg a répákat úgy, hogy a répán a szárukból meghagysz egy kis darabot! Mosd meg a retkeket, és vágd le úgy a levelüket, hogy a szárukból megtartasz a retken egy kicsit!
  3. Egy lábasban forralj fel sós vizet és 5 percre tedd bele a répákat főni! Majd vedd ki, csepegtesd le, és hagyd a répákat kihűlni!
  4. Vágd apróra a metélőhagymát, és reszeld le az uborkát! Nyomkodd ki a kezeddel egy kicsit a felesleges vizet a lereszelt uborkából! Egy tálban keverd össze a túrót az uborkával és a metélőhagymával! Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd jól keverd össze!
  5. Ezt a zöldséges túrókrémet oszd szét az üvegtálkák alján! Tedd a tetejére a „termőtalajt”, majd ültesd bele a répákat és a retkeket!

 

Tippek:

Egy kis plusz: A termőtalajt előre is elkészítheted, légmentesen záródó dobozban jól eláll.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Szuperzöld borsófőzelék

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 35 perc Főzési idő:  25  perc   Hozzávalók:  300 g zöldborsó 1 fej vöröshagyma 1 dl 12%-os tejföl 1 evőkanál liszt 1 evőkanál olaj szükséges só bors menta- vagy bazsalikom levél   Elkészítés: Felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, és ráhalmozzuk a […]

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal

Hozzávalók 4 főre Elkészítési idő: 40 perc Főzési idő:  25 – 30 perc   Hozzávalók:  450 g zöldborsó a leveshez 120 g fagyott zöldborsó a puffancsokhoz 4 szelet bacon 1 kisebb fej vöröshagyma 1 db tojás 15 g liszt 1 mokkáskanál és 1 evőkanál só 1 evőkanál kristálycukor néhány ág menta 0,5 dl olívaolaj 200 […]