Retek

 

AZ ÉVSZAK:

Egész évben

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon megközelítőleg 120 hektáron, főként Bács-Kiskun és Csongrád megyében termesztik.

 

A JELLEMZŐK:

Színeit (piros, fehér, sárga), formáját (gömb, hosszúkás) és változatait (hónapos, vaj, jégcsap, fekete) tekintve igen változatos  zöldség. C-vitamin tartalma jelentős, valamint tartalmaz még B1-, B2- és P-vitamint. A retek lédús és ropogós, íze enyhén csípős, amit a mustárolaj ad.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat választunk, ami kemény, sima, és szép, fénylő színe van, de nincsenek rajta se foltok, se ütődések nyomai. Levele legyen friss üde zöld.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A retek 2 hétig áll el hűtőszekrényben, perforált műanyag zacskóban.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Tisztítsd meg a hónapos retkeket, hagyj rajtuk egy kis szárat, oldalukon készíts két bevágást, és állítsd fel őket, mint egy emberkét!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

A Völgy Terráriuma