Vissza

Csillagpite

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 25 perc
Mennyiség: 6 adag

 

Hozzávalók: 

  • 1 tekercs üzletben kapható pitetészta
  • 1 póréhagyma
  • 4 csiperkegomba
  • 2 evőkanál zsíros tejszín
  • 2 szelet sonka
  • rózsabors
  • 1 tojás sárgája
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra!
  2. Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd fel a lehető legvékonyabb karikákra! A gombákat is vágd vékony szeletekre!
  3. Terítsd ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire! Metssz a tészta közepére egy nyolcszöget kés hegyével, majd ejts nyolc bemetszést a tészta nyolcszög oldalainak felénél!
  4. Kend el a tejfölt koszorú formában a tészta be nem vágott részén, szórd meg gombaszeletekkel, vékony póréhagyma-karikákkal és sonkacsíkokkal! Adj hozzá feketeborsot és néhány rózsaborsot!
  5. Hajtsd vissza a tészta széleit párosával úgy, hogy kialakuljanak a csillag csúcsai! A csúcsokat is hajtsd vissza a tészta közepére!
  6. Kend be a tésztát tojássárgájával egy ecset segítségével, és süsd a pitét a sütőben 25 percig!

 

Tippek:

Különálló csillagpitéket is készíthetsz: Használj egy tálkát, hogy 3 vagy 4 kört ki tudj vágni a tésztából, majd a nagy csillaghoz hasonlóan járj el a felvágásnál és visszahajtásnál! Ha a sonkát füstölt lazac szeletekkel helyettesíted, csodás csillagpitéid készülnek.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]