Vissza

Kígyó-sütemény

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 15 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

a töltelékhez:

  • 1 piros alma
  • 2 kajszibarack
  • 80 g dió
  • 80 g toast kenyér
  • 30 g cukor
  • 25 g vaj
  • 4 lap leveles tészta

az elkészítéshez:

  • 60 g vaj
  • 2 evőkanál folyékony méz

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra!
  2. A töltelékhez öblítsd le az almát, hámozd meg, vágd fel négy részre, vedd ki a magházat, és reszeld le a gyümölcsöt!
  3. Turmixold össze a diót és a toast kenyeret finom morzsává! Öntsd a keveréket egy salátástálba! Add hozzá a cukrot, a kis kockákra vágott olvadt vajat, a reszelt almát, és keverd össze az egészet az ujjaiddal, hogy masszát kapj!
  4. Öblítsd le a kajszibarackokat, vágd őket félbe, vedd ki a magjukat! Vágd fel a gyümölcshúst egészen kis kockákra, és add hozzá a masszához! Jól keverd össze, és kész a töltelék!
  5. Olvaszd meg az elkészítéshez odakészített 60 g vajat (egy serpenyőben a tűzhelyen vagy egy tálban a mikróban)!
  6. Egy nagy tepsin terítsd szét a leveles tésztát, és konyhai ecset segítségével kend be olvasztott vajjal! Fogd a töltelék ¼ részét, és helyezd a leveles tészta hosszabbik oldalára hurkaformában! Tekerd fel az egészet egy hurkába anélkül, hogy rászorítanád, mert elszakadhat! A tetejét kend be vajjal, és tekerd fel a hurkát, mint egy kígyót!
  7. Készítsd el a három másik kígyót, és helyezd mindet egy sütőpapírral borított tepsire! Tedd őket be a sütőbe 15 percre!
  8. A sütőből kivételkor konyhai ecset segítségével kend be mézzel! Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt megkóstolod!

 

Tippek:

Hámozd meg az almát reszelés előtt, és tartsd meg a héját, hogy abból vághass nyelvet a kígyóknak!

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]