Vissza

Kristályvirágok

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 20 + 20 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • 2 alma 
  • körte 
  • narancs 
  • 30 g vaj 
  • 60 g porcukor 
  • csomag kör alakú vajas leveles tészta
  • 1 tojás 

 

Elkészítés:

  1. Hámozd meg az almákat és a körtéket. Vágd a gyümölcsöket négyfelé, és vágd ki a magházukat, majd vágd fel a gyümölcsöket vékony szeletekre.
  2. Hámozd meg a narancsot, majd vágd fel karikákra, és – ha találsz benne – vedd ki belőle a magot.
  3. Olvaszd meg a vajat 5 dkg porcukorral összekeverve egy nagyobb lábosban. Add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket, és közepes lángon időnként megkevergetve hagyd főni 10 percig. Majd a gyümölcsöket tedd egy tányérra és hagyd kihűlni.
  4. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
  5. A tésztát vágd négy egyenlő részre, majd a negyed körcikkek mindkét szélén vágj be három párhuzamos csíkot. Tedd az elkészített almás-körtés-narancsos tölteléket a négy körcikk közepére. Ezt követően a csíkokat fektesd keresztben egymásra, a végüket jól lenyomkodva a körcikk íves szélén.
  6. Helyezd el a kristályvirágokat egy sütőpapírral letakart tepsin. Konyhai ecset segítségével kend meg a sütemények tetejét felvert tojássárgájával, és szórd meg porcukorral.
  7. A sütéshez a kristályvirágokat 20 percre tedd be az előmelegített sütőbe.

 

Készítette:

Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]