Vissza

Aszalt paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók: 

  • 1 padlizsán (kb. 25-30 dkg)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • bazsalikom, só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A padlizsánt megmossuk, négybe vágjuk, és 180 °C fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
  2. Ha kihűlt, a héját lehámozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük az olajat, a fűszereket és a kockákra vágott aszalt paradicsomot, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Teljes kiőrlésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztva finom vacsora.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 1 óra Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke) 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olíva olaj 1 gerezd fokhagyma 15 dkg főtt sonka 15 dkg reszelt sajt 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál olíva olaj   Elkészítés: A gombafejeket legalább […]