Vissza

Aszalt paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók: 

  • 1 padlizsán (kb. 25-30 dkg)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • bazsalikom, só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A padlizsánt megmossuk, négybe vágjuk, és 180 °C fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
  2. Ha kihűlt, a héját lehámozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük az olajat, a fűszereket és a kockákra vágott aszalt paradicsomot, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Teljes kiőrlésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztva finom vacsora.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Gyorsan savanyított lilahagyma

Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb lilahagyma 2 csésze ecet 2 csésze víz 1/3 csésze cukor 2 evőkanál só   Elkészítés: Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 […]