Vissza

Aszalt paradicsomos padlizsánkrém

Hozzávalók: 

  • 1 padlizsán (kb. 25-30 dkg)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg aszalt paradicsom
  • bazsalikom, só, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A padlizsánt megmossuk, négybe vágjuk, és 180 °C fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
  2. Ha kihűlt, a héját lehámozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és botmixer segítségével pürésítjük. Hozzákeverjük az olajat, a fűszereket és a kockákra vágott aszalt paradicsomot, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  3. Teljes kiőrlésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztva finom vacsora.

 

Source/Copy right: Fülöp Lili

Mandulás körtetorta

Hozzávalók: 5 g vaj (a formát kikenni) 5 g finomliszt (a formát kilisztezni) 4-5 db körte (kb. 500 g) 35 g citromlé 20 g barnacukor 120 g vaj 110 g mandula 50 g finomliszt 8 g vaníliás cukor 1 g finom só 1 db narancs 100 g tojásfehérje 80 g barnacukor 2 db egész tojás […]

Céklás Waldorf saláta

Hozzávalók: 2 db normál cékla 20 g durva szemű só 2 db körte 20 g almaecet krém 25 g olívaolaj 60 g krémes gorgonzola sajt 1/2 fej jégsaláta 30 g dióbél 40 g majonéz   A normál céklákat a durva szemű sóval együtt alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt addig sütjük, […]