Vissza

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: kb. 1 óra
Mennyiség: 4 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. A gombafejeket legalább 1 órára bepácoljuk a szójaszósz, balzsamecet, olíva olaj és finomra reszelt fokhagyma keverékébe. Lecsepegtetjük, majd forró grillre tesszük és puhára sütjük.
  2. Közben lepirítjuk a kis kockára vágott sonkát és összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal. A forró gombafejekbe töltjük és azonnal tálaljuk húsok mellé köretnek vagy előételnek. Sörkorcsolyának sem rossz!

 

Készítette: Havas Dóra/ Lilafüge

Mandulás körtetorta

Hozzávalók: 5 g vaj (a formát kikenni) 5 g finomliszt (a formát kilisztezni) 4-5 db körte (kb. 500 g) 35 g citromlé 20 g barnacukor 120 g vaj 110 g mandula 50 g finomliszt 8 g vaníliás cukor 1 g finom só 1 db narancs 100 g tojásfehérje 80 g barnacukor 2 db egész tojás […]

Céklás Waldorf saláta

Hozzávalók: 2 db normál cékla 20 g durva szemű só 2 db körte 20 g almaecet krém 25 g olívaolaj 60 g krémes gorgonzola sajt 1/2 fej jégsaláta 30 g dióbél 40 g majonéz   A normál céklákat a durva szemű sóval együtt alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt addig sütjük, […]