Vissza

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: kb. 1 óra
Mennyiség: 4 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. A gombafejeket legalább 1 órára bepácoljuk a szójaszósz, balzsamecet, olíva olaj és finomra reszelt fokhagyma keverékébe. Lecsepegtetjük, majd forró grillre tesszük és puhára sütjük.
  2. Közben lepirítjuk a kis kockára vágott sonkát és összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal. A forró gombafejekbe töltjük és azonnal tálaljuk húsok mellé köretnek vagy előételnek. Sörkorcsolyának sem rossz!

 

Készítette: Havas Dóra/ Lilafüge

Szilvával párolt pulyka bulgurral

Hozzávalók:  600 g friss szilva 1 kis fej vöröshagyma 30-40 g méz 1 db friss chili 600 g paszternák 35 g olívaolaj 15 g finomliszt 200 g száraz vörösbor 4-5 szelet 150 grammos pulykamell szelet 2-3 g finom só ízlés szerint frissen őrölt bors 80 g édes vörös portói bor 1 kis csokor kakukkfű 100 […]

Sonkás-gombás tészta

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc Főzési idő: kb. 40 perc Mennyiség: 4 személyre   Hozzávalók:  10 dkg speck sonka 1 ek olívaolaj 35 dkg barna csiperkegomba 1 ek olívaolaj 1 ek vaj 1 fej főzőhagyma (fehér) 2 dl húsleves vagy alaplé 2 dl tésztafőzőlé 10 dkg parmezán sajt, reszelve 1 ek vaj 1 marék dió […]