Vissza

Töltött, sült gombafejek

Előkészítési idő: kb. 20-30 perc
Főzési idő: kb. 1 óra
Mennyiség: 4 személyre

 

Hozzávalók: 

  • 8-10 nagy gomba (pl. portobello vagy csiperke)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg főtt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olíva olaj

 

Elkészítés:

  1. A gombafejeket legalább 1 órára bepácoljuk a szójaszósz, balzsamecet, olíva olaj és finomra reszelt fokhagyma keverékébe. Lecsepegtetjük, majd forró grillre tesszük és puhára sütjük.
  2. Közben lepirítjuk a kis kockára vágott sonkát és összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel és reszelt sajttal. A forró gombafejekbe töltjük és azonnal tálaljuk húsok mellé köretnek vagy előételnek. Sörkorcsolyának sem rossz!

 

Készítette: Havas Dóra/ Lilafüge

Gyorsan savanyított lilahagyma

Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb lilahagyma 2 csésze ecet 2 csésze víz 1/3 csésze cukor 2 evőkanál só   Elkészítés: Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 […]