Vissza

Gurisatti Gréta kedvenc karácsonyi receptje

Téli diós sült alma desszert

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db alma
  • 8 szem dió
  • méz
  • fahéj

 

Elkészítés:

  1. Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd a tepsiben elhelyezzük őket.
  2. A mézet összekeverjük a fahéjjal és meglocsoljuk vele az almákat.
  3. A diókat belehelyezzük az almák közepébe.
  4. Légkeveréssel 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük.

Valter Attila kedvenc karácsonyi receptje

Sütőtök krémleves Hozzávalók 4 főre: 1 kg sütőtök 1 l alaplé 2 evőkanál olívaolaj (2 dkg vajjal is helyettesíthető) 1 db közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 200 ml főzőtejszín só, fehér bors, szerecsendió ízlés szerint   Elkészítés: A tököt félbevágjuk, kikaparjuk a magokat, majd felszeletelve megpirítjuk a sütőben. A hagymát és fokhagymát apróra vágva megpirítjuk, […]

Kígyó-sütemény

Előkészítési idő: 30 perc Főzési idő: 15 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  a töltelékhez: 1 piros alma 2 kajszibarack 80 g dió 80 g toast kenyér 30 g cukor 25 g vaj 4 lap leveles tészta az elkészítéshez: 60 g vaj 2 evőkanál folyékony méz   Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra! A […]