Vissza

Céklás Waldorf saláta

Hozzávalók:

  • 2 db normál cékla
  • 20 g durva szemű só
  • 2 db körte
  • 20 g almaecet krém
  • 25 g olívaolaj
  • 60 g krémes gorgonzola sajt
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 30 g dióbél
  • 40 g majonéz

 

A normál céklákat a durva szemű sóval együtt alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt addig sütjük, amíg megpuhulnak. A sütőt hagyjuk bekapcsolva. Ha kihűltek a céklák, megpucoljuk, és cikkekre vágjuk őket. Akit zavar, hogy megszínezi a cékla a kezét, használjon kesztyűt! A diót szórjuk egy tepsire, és a 180 °C-os sütőben pirítsuk 5-7 percig.

Az almaecet krémet összekeverjük az olívaolajjal és egy csipet sóval. A megmosott körtéket kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A jégsalátát megmossuk és levelekre szedjük. Ezután ezeket, a körtét és a céklacikkeket is ízesítsük az almaecetes öntettel.

Tálaláskor tornyot építünk a megízesített alapanyagokból, és tetszőleges helyekre nyomunk néhány pötty majonézt. A krémes kéksajtot is elosztjuk a salátánkon. A végén még egy kis öntetet locsolunk a megtálalt salátatoronyra, és rászórjuk a pirított diót.

 

Recept: Bernáth József

Mandulás körtetorta

Hozzávalók: 5 g vaj (a formát kikenni) 5 g finomliszt (a formát kilisztezni) 4-5 db körte (kb. 500 g) 35 g citromlé 20 g barnacukor 120 g vaj 110 g mandula 50 g finomliszt 8 g vaníliás cukor 1 g finom só 1 db narancs 100 g tojásfehérje 80 g barnacukor 2 db egész tojás […]

Sztroganov-sertés laskagombával

Hozzávalók 2 személyre: A nudlihoz: 230 g burgonya 3 g finom só a burgonya főzővízéhez 1 g finom só a tésztába 70 g finomliszt + 10 g finomliszt a nyújtáshoz 1 tojássárgája 15 g rétesliszt 3 g finom só a nudli főzővízéhez 50 g kacsatepertő   A Sztroganov-sertéshez: 350 g laskagomba 150 g csiperkegomba (opcionális) 10 […]