Vissza

Céklás Waldorf saláta

Hozzávalók:

  • 2 db normál cékla
  • 20 g durva szemű só
  • 2 db körte
  • 20 g almaecet krém
  • 25 g olívaolaj
  • 60 g krémes gorgonzola sajt
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 30 g dióbél
  • 40 g majonéz

 

A normál céklákat a durva szemű sóval együtt alufóliába csomagoljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt addig sütjük, amíg megpuhulnak. A sütőt hagyjuk bekapcsolva. Ha kihűltek a céklák, megpucoljuk, és cikkekre vágjuk őket. Akit zavar, hogy megszínezi a cékla a kezét, használjon kesztyűt! A diót szórjuk egy tepsire, és a 180 °C-os sütőben pirítsuk 5-7 percig.

Az almaecet krémet összekeverjük az olívaolajjal és egy csipet sóval. A megmosott körtéket kimagozzuk, cikkekre vágjuk. A jégsalátát megmossuk és levelekre szedjük. Ezután ezeket, a körtét és a céklacikkeket is ízesítsük az almaecetes öntettel.

Tálaláskor tornyot építünk a megízesített alapanyagokból, és tetszőleges helyekre nyomunk néhány pötty majonézt. A krémes kéksajtot is elosztjuk a salátánkon. A végén még egy kis öntetet locsolunk a megtálalt salátatoronyra, és rászórjuk a pirított diót.

 

Recept: Bernáth József

Gyorsan savanyított lilahagyma

Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb lilahagyma 2 csésze ecet 2 csésze víz 1/3 csésze cukor 2 evőkanál só   Elkészítés: Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 […]