Vissza

Valter Attila kedvenc karácsonyi receptje

Sütőtök krémleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 l alaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj (2 dkg vajjal is helyettesíthető)
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, fehér bors, szerecsendió ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A tököt félbevágjuk, kikaparjuk a magokat, majd felszeletelve megpirítjuk a sütőben.
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágva megpirítjuk, a megpirult, megpuhult sütőtököt kivájjuk a héjából és hozzáadjuk a pirított hagymához, majd felöntjük alaplével.
  3. Sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük.
  4. Miután levettük a tűzről botmixerrel összepürésítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt ezután még kb. 2 percre visszatesszük főni.

Gurisatti Gréta kedvenc karácsonyi receptje

Téli diós sült alma desszert Hozzávalók 4 főre: 4 db alma 8 szem dió méz fahéj   Elkészítés: Az almákat megmossuk és meghámozzuk, majd a tepsiben elhelyezzük őket. A mézet összekeverjük a fahéjjal és meglocsoljuk vele az almákat. A diókat belehelyezzük az almák közepébe. Légkeveréssel 180 fokon körülbelül 30 percig sütjük.

Kígyó-sütemény

Előkészítési idő: 30 perc Főzési idő: 15 perc Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  a töltelékhez: 1 piros alma 2 kajszibarack 80 g dió 80 g toast kenyér 30 g cukor 25 g vaj 4 lap leveles tészta az elkészítéshez: 60 g vaj 2 evőkanál folyékony méz   Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra! A […]