A friss szilvákat megmossuk, kimagozzuk. A Stanley fajtát felkockázzuk, és olívaolajon párolt hagymával, mézzel és chilivel chutney-t főzünk belőle. Körülbelül öt perc és készen van, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A Toptaste szilvákat pedig negyedcikkekre vágjuk, félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, és srégan 1,5-2 cm-es karikákra vágjuk. Felforrósított serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk. A serpenyőt elöblítjük, szárazra töröljük, és visszatesszük melegedni a hússzeleteknek. Forró serpenyőben azokat is megpirítjuk. Ha mindkét oldaluk szép barna, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy hőálló edénybe. A paszternákot visszamelegítjük, és meghintjük liszttel. Azzal is pirítjuk pár másodpercig, majd felöntjük a portóival és a száraz vörös borral. Amint a liszttől enyhén besűrűsödik, akkor készen vagyunk vele, rá is önthetjük a hússzeletekre. A megmosott kakukkfüvet ide-oda elhelyezzük, majd befedjük az egészet a cikkekre vágott szilvával, és alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük. Legalább 25-30 percig hagyjuk puhulni.
A bulgurhoz vizet forralunk (legalább háromszor annyit, mint a bulgur súlya). Ha felforrt a víz, sózzuk és beleszórjuk a bulgurt. Takarék lángon enyhén roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
30 perc elteltével levesszük az alufóliát a pulykáról, eltávolítjuk a kakukkfüvet és megnézzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha nem, bátran tegyük még vissza 10-12 percre (továbbra is lefedve). Akkor lesz kész, ha az ujjunkkal is szét tudnánk nyomni a hús rostjait.
Tálaláskor visszamelegíthetjük a bulgurt, finomra vágott mentával ízesítjük. Ez kerül először a tányérba. Erre tesszük az omlós pulykamellet, és gazdagon szedünk rá a szilvás-paszternákos raguból. Ezt követően ide-oda teszünk 1-1 kanállal a hideg szilva chutney-ból. Végül mentalevelekkel díszítjük az elkészült ételt.
Hozzávalók: A kacsamellhez 2 db kacsamell 2-3 g finom só 5 g kacsazsír A káposztás réteshez 500 g lila káposzta 25 g kacsazsír 60 g kristálycukor 3 g finom só 35-40 g almaecet 1 g őrölt kömény 3 réteslap 75 g vaj 1 db tojásfehérje A mandulás almához 30 g darabolt mandula 20 g kristálycukor […]
Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb lilahagyma 2 csésze ecet 2 csésze víz 1/3 csésze cukor 2 evőkanál só Elkészítés: Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 […]
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körültekintően kezeli az adatokat. Az oldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Bármikor beállíthatja, megváltoztathatja vagy letilthatja a cookie-k használatatát internetes böngészőjének cookie-k használatára vonatkozó menüjében.
Egy cookie (süti) olyan apró adat file, amely egyes weblapok látogatása alkalmával az Ön számítógépén a web böngészőn belül tárolásra kerül. Egy cookie nem elkülönülten tartalmaz, illetve gyűjt információkat, hanem amikor egy szerver a web böngészőn keresztül leolvassa; felhasználóbarátabb szolgáltatás elősegítése – pl. hibák felderítése érdekében – adhat információkat. A cookie-kat a szükségesnél tovább nem őrizzük meg.
Ezek a cookie-k nélkülözhetetlenek a honlap működéséhez, ezért nem lehet kikapcsolni őket. Jellemzően csak valamely szolgáltatás-igénylésnek minősülő felhasználói akcióra válaszul kerülnek beállításra (adatvédelmi igények beállítása, bejelentkezés, nyomtatványok kitöltése, stb.). Böngészője megfelelő beállításával letilthatja ezeket a cookie-kat, vagy figyelmeztetést kérhet használatuk esetén, ugyanakkor ez esetben az oldal bizonyos részei nem fognak működni.
E cookie-kra azért van szükség, hogy lehetővé lehessen tenni a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Frutti-veggi.hu weblapján (lapjain) való szörfölést, valamint a weblap funkcióinak igénybevételét – pl. a weblap védett területeihez való hozzáférést. E cookie-k nélkül e funkciók – többek között a vásárlási kosarak és az elektronikus fizetés – nem lehetségesek.
Azok a cikkek, képek és videók, amelyeket Ön a weblapunkon néz meg, néhány nyomógomb segítségével megoszthatóak és lájkolhatóak a közösségi oldalak révén. A közösségi oldalak működtetőitől származó cookie-k arra szolgálnak, hogy e nyomógombok funkcionálni tudjanak, és így felismerjék Önt, amikor meg kíván osztani egy cikket vagy videót.
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
E cookie-k a weblapjaink látogatóinak szörfölési viselkedéséről gyűjtenek információkat, pl. arról, hogy mely oldalakat látogatják gyakran, és kapnak-e a látogatók hibaüzenetet. Ennek segítségével a weblap szerkezetét, navigálását és tartalmát a lehető legfelhasználóbarátabbá tudjuk tenni. A statisztikai adatokat és egyéb jelentéseket nem kapcsoljuk egyénekhez.
Az a célunk, hogy a weblapunkra látogatók részére a lehető legnagyobb mértékben a számukra releváns információkat nyújtsunk. Ezért arra törekszünk, hogy a weblapunkat a lehető legnagyobb mértékben minden egyes látogató igényeihez igazítsuk. Ezt nem csak a weblapunk tartalma, hanem a bemutatott hirdetések révén is tesszük.
Ahhoz, hogy az igényekhez való igazítás lehetővé válhasson, megpróbálunk képet alkotni az Ön valószínű érdeklődési köreiről azon weblapok alapján, amelyeket Ön meglátogat, annak érdekében, hogy szegmentált profilt lehessen kialakítani. Ezen érdeklődési körök alapján aztán a weblapunk tartalmát és hirdetéseit különböző ügyfélcsoportok igényeihez igazítjuk.