Receptek

Zöldségből és gyümölcsből is lehet egyszerűen és gyorsan egészséges fogásokat készíteni!

Az Európai Friss Csapat receptjei mind ilyenek, sőt igazi családi receptek, hiszen a család minden tagja főzhet belőlük, a sikerélmény garantált!

A szülőknek azért, mert a receptek közül bármelyik fogást készítik is el, abban biztosak lehetnek, hogy egészséges és tápláló ételt tálaltak a gyerekeiknek. A gyerekeknek azért, mert ezekkel a receptekkel jobban megismerhetik a friss szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és beletanulhatnak a főzési folyamatokba is. A 14-18 éves korosztálynak pedig azért, mert betekinthetnek a tudatos, egészséges táplálkozás alapjaiba, és ezeket a fogásokat akár önállóan is elkészíthetik.

Ne feledjétek, a legfontosabb alapanyag minden recepthez a hazai termesztésű, zamatos zöldség és gyümölcs!

Próbáljatok ki minél több receptet, és legyen élmény a közös főzés!

Szűrés
Szűrés

Serpenyős spárga sonkával és kecskesajttal pirítóson

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  8 szelet kovászos kenyér 5 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma 50 dkg zöld spárga 15 dkg lágy kecskesajt 1 evőkanál friss kakukkfű 8 szelet feketeerdei sonka   Elkészítés: Négy vastagabb spárgából zöldséghámozóval szalagokat vágunk. Ezeket felhasználásig hideg vízbe tesszük. A kecskesajtot villával áttörjük és összekeverjük a kakukkfűvel. Két evőkanál vajat […]

Spárga, zöldborsó saláta 6 perces tojással

Mennyiség: 4 adag   Hozzávalók:  25 dkg zöldborsó 50 dkg zöld spárga 1 bio citrom 2 gerezd fokhagyma 1 csokor friss menta 4 tojás 5 dkg mandula só, bors kb. 1.1 dl extra szűz olíva olaj   Elkészítés: Egy közepes lábasban vizet forralunk, majd megsózzuk. Beledobjuk a borsót, a megtisztított spárgát, és 4 percig főzzük. […]